0
Košarka

FOTO:STARSPORT

DIVNA VEST: Vlade Divac u Kući slavnih!

Objavljeno: 06.04.19 u 09:50

Legendarni jugoslovenski i srpski košarkaš Vlade Divac postao je član Kuće slavnih u Springfildu.

Bravo, Vlade, legendo! Zaslužio si! Proslavljeni srpski centar Vlade Divac postaće novi član Kuća slavnih u Springfildu. Gorostas iz Prijepolja je jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena i zasluženo je dobio čast da se nađe među najvećima. Vlade Divac će zvanično ući u Kuću slavnih u Mineapolisu tokom NCAA fajnal-fora koji se održava od 6. do 8. aprila.

Vlade Divac će tako postati tek drugi srpski košarkaš posle Dražena Praje Dalipagića koji je u Kuću slavnih primljen 2004. godine. Pre njega su kao košarkaški radnici tu čast dobili Profesor Aleksandar Nikolić 1998. godine i Borislav Bora Stanković 1991. godine.

Vlade Divac je tokom prebogate NBA karijere nastupao zas Šarlot Hornetse, Los Anđeles Lejkerse i Sakramento Kingse. Karijeru je završio 2005. u Lejkersima, a u istoriji najjače košarkaške lige sveta ostaće upamćen kao jedan od svega sedmorice igrača sa bar 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter