0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BRAVO: Nikola Milutinov najbolji centar Evrolige!

Objavljeno: 06.04.19 u 11:01

Olimpijakos je podbacio ove sezone, nije uspeo da se plasira u Top 8 fazu Evrolige, ali je zato imao najboljeg centra ligaškog dela takmičenja.

Srbi haraju evropskom košarkom, čak i kada njihovim klubovima ne ide. Najbolji primer za to je Nikola Milutinov. Olimpijakos nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Evrolige, ali to nije srpečilo našeg centra da bude po indeksu uspešnosti drugi igrač takmičenja iza Majka Džejmsa. Nikola Milutinov imao je prosek indeksa uspešnosti 20,04.

Srpski košarkaš je zato najbolji centar ligaškog dela Evrolige. Iza sebe je ostavio Jana Veselog, Arturasa Gudaitisa, Brendona Dejvisa i Vensana Pojriea. Kada se gledaju samo skokovi ispred Milutinova je bio samo Pojrije sa 8,1 uhvaćenom loptom po meču, dok je Srbin imao 7,9.

Nema sumnje da je ovo lepa vest pre svega za Aleksandra Đorđevića. Verujemo da će Nikola Milutinov sa ovako dobrom formom dočekati i Mundobasket u Kini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter