0
Evroliga

FOTO: Printscreen

EVROLIGA: Slukas u poslednjoj sekundi srušio Makabi! (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.19 u 22:10

U poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige Fenerbahče je pobedom overio prvo mesto, a žrtvaje bio Makabi 78:75 trojkom u poslednjoj sekundi.

Za Željka Obradovića nema ‘prijateljskog meča’. Fener je u utakmici bez rezultatskog značaja dočekao Makabi Tel-Aviv i do poslednje sekunde se borio za trijumf, a doneo je Slukas neverovatnom trojkom – 78:75.

Igrao je ‘ponos Izraela’ odlično, pre svega u trećoj četvrtini kada je vodio i sa deset poena razlike 51:41. Stečenu prednost držao je sve do kraja treće deonice. Ipak, serijom 9:2 na startu poslednje četvrtine Fenerbahče se vatio, a kasnije i preokrenuo rezultat. Odluka o pobedniku pala je u poslednjoj sekundi meča, Pargo je jednim pogođenim bacanjem 19 sekundi pre kraja doneo izjednačenje Makabiju 75:75, da bi Slukas sekundu pre kraja pogodio trojku za pobedu Fenerbahčea 78:75.

Fenerbahče je do pobede vodio Slukas sa 22 poena, Datome je dodao 17, a Gudurić 13. Nikola Kalinić se zaustavio na pet poena, ali je imao sjajnih 11 skokova. Kod gostiju je Belk ubacio 23 poena uz sedam skokova, dok je Vilbekin dodao 13 koševa.

Evo svih parova četvrtfinala:

Fenerbahče – Žalgiris
CSKA Moskva – Baskonija
Real Madrid – Panatinaikos
Anadolu Efes – Barselona

U još jednom meču bez rezultatskog značaja Bajern je pobedio Gran Kanariju sa 84:77. Četu Dejana Radonjića je do trijumfa vodio Vilijams sa 20 poena, Lučić je dodao 13, a Koponen 10. Kod Gran Kanarije se istakao Vene sa 19 poena, dok je Vilej ubacio 15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter