0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Velika pobeda Žalgirisa u Madridu, već su poznati svi parovi četvrtfinala!

Objavljeno: 04.04.19 u 22:55

Košarkaši Reala ipak su posustali pred motivisanim Žalgirisom i poslesu slavili trijumf rezultatom 93:86.

Dan raspleta u Evroligi začinio je fantastičan meč između Real Madrida i Žalgirisa, u kom je ‘kraljevski klub’ nije imao rezultatski motiv, jer je unapred znao da će zauzeti treće mesto, a u toku susreta i saznao da će mu protivnik u četvrtfinalu biti Panatinaikos.

Međutim, Litvanci su imali i te kako veliki motiv da veže sedmu uzastopnu pobedu kojom bi se plasirali u plej-of Evrolige i u tome su uspeli u dramatičnom finišu.

Posle vrlo efikasne i ujednačene prve četvrtine, Žalgiris je drugu dobio rezultatom 21:10 i tako stekao veliku prednost pred drugu polovinu meča.

Međutim, Real iako bez najboljih igrača, nije se predavao i uspeo je da stigne i prestigne ekipu Žalgirisa. Tri minuta pre kraja Real je poveo pogotkom Entonija Rendolfa za tri poena i u tim momentima litvanski tim je delovao prilično pogubljeno na parketu.

Ali su uspeli da se izdignu. Preko razgoropađenog Dejvisa su ponovo počeli da pogađaju, ali su i ‘zategli’ odbranu, te su u dramatičnoj završnici ipak odneli veliki trijumf.

Upravo je Dejvis bio najbolji pojedinac ovog meča sa čak 27 ubačenih poena i 10 skokova, a zanimljivo, još jedini dvocifreni u timu Žalgirisa bio je Antanas Kavalijauskas sa 10 koševa.

U taboru Reala istakao se Valter Tavares sa 22 poena, dok je 17 ubacio Entoni Rendolf.

Ovim susretom praktično je ‘obesmišljen’ poslednji dan ligaškog dela Evrolige, jer će sve sutrašnje utakmice biti revijalne, pošto su već poznati svi parovi plej-ofa. Evo ih:

Fenerbahče (1) – Žalgiris (8)
CSKA Moskva (2) – Baskonija (7)
Real Madrid (3) – Panatinaikos (6)
Anadolu Efes (4) – Barselona (5)

Evroliga, 30. kolo:

četvrtak

CSKA Moskva – Baskonija 82:78
Anadolu Efes – Olimpija Milano 101:95
Panatinaikos – Budućnost 87:67
Real Madrid – Žalgiris 86:93

petak

19.45 Fenerbahče – Makabi Tel Aviv
20.00 Bajern Minhen – Gran Kanarija
20.30 Olimpijakos – Darušafaka
21.00 Barselona – Himki

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter