2
Košarka

VELIKE PROMENE U ‘PIONIRU’: Od leta novi parket i semafor, a kapacitet će značajno biti povećan!

Objavljeno: 03.04.19 u 13:25

Ono što se već neko vreme planira i očekuje, desiće se tokom leta 2019. godine – dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ biće rekonstruisana.

Stanje popularnog ‘hrama košarke’ već nekoliko godina unazad nije zadovoljavajuće i bilo je jasno svima da mu je potrebno ‘umivanje’. To je sada i najavio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, nakon LED rasvete koja je postavljena 2017. godine, u planu je da se izgradi novi moderni semafor, da se postave potpuno novi koševi i parket, ali i proširi kapacitet teleskopskim tribinama.

– Rekonstrukcija hale je odavno bila neophodna – rekao je Vesić i obrazložio:

– Zamenićemo postojeće stolice, pa će kapacitet sedećih mesta biti povećan na više od 8.000, pošto su to zahtevi međunarodnih federacija. U ovom trenutku hala može da primi oko 5.600 posetilaca, a sa teleskopskim tribinama blizu 6.300 ljudi – izjavio je Goran Vesić.

Takođe, zamenik gradonačelnika je dodao da će se raditi i na ventilaciji, kako bi svim prisutnim učesnicima sportskih, pa i kulturnih događaja u dvorani bilo prijatniije.

U planu je da se ovi radovi izvedu tokom leta, kada je pauza između dve košarkaške sezone, a da se u novom ruhu dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ javnosti predstavi od oktobra 2019. godine.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter