Ono što se već neko vreme planira i očekuje, desiće se tokom leta 2019. godine – dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ biće rekonstruisana.

Stanje popularnog ‘hrama košarke’ već nekoliko godina unazad nije zadovoljavajuće i bilo je jasno svima da mu je potrebno ‘umivanje’. To je sada i najavio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.


Prema njegovim rečima, nakon LED rasvete koja je postavljena 2017. godine, u planu je da se izgradi novi moderni semafor, da se postave potpuno novi koševi i parket, ali i proširi kapacitet teleskopskim tribinama.

– Rekonstrukcija hale je odavno bila neophodna – rekao je Vesić i obrazložio:

– Zamenićemo postojeće stolice, pa će kapacitet sedećih mesta biti povećan na više od 8.000, pošto su to zahtevi međunarodnih federacija. U ovom trenutku hala može da primi oko 5.600 posetilaca, a sa teleskopskim tribinama blizu 6.300 ljudi – izjavio je Goran Vesić.

Takođe, zamenik gradonačelnika je dodao da će se raditi i na ventilaciji, kako bi svim prisutnim učesnicima sportskih, pa i kulturnih događaja u dvorani bilo prijatniije.

U planu je da se ovi radovi izvedu tokom leta, kada je pauza između dve košarkaške sezone, a da se u novom ruhu dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ javnosti predstavi od oktobra 2019. godine.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.