0
Košarka

FOTO: KS Srbije

ČINI SE DA SMO DOBILI ODGOVOR: Da li će Đorđević moći da računa na važnog igrača za Mundobasket?

Objavljeno: 02.04.19 u 00:00

Milan Mačvan je uz Đorđa Gagića i Branka Lazića akter nove reklame za Laško pivo, a iskoristili smo priliku da sa nekadašnjim kapitenom reprezentacije Srbije i jednim od najvažnijih igrača u timu Aleksandra Đorđevića porazgovaramo o nastupajućem letu i Mundobasketu.

 Za početak, kakvo je stanje povrede? 

– Stanje je dobro, poslednjih mesec dana sam počeo sa laganim košarkaškim treninzima. Proces rehabilitacije je kompleksan i dug, ali počeo sam da radim već košarku pa bi trebalo na leto da budem spreman na leto, što mi je i cilj.

 Bliži se Svetsko prvenstvo, koliko je realno da se nađeš u sastavu?

– U ovom trenutku ne mogu da pravim te planove, odsustvovao sam ukupno oko 14-15 meseci sa terena, ne razmišljam na tu temu. Pre svega želim da budem zdrav i spreman.

FOTO: STARSPORT

 Prošlo je neko vreme od kako su gotove, kako ti vidiš kvalifikacije za Mundobasket iz ove perspektive?

– Bio sam tu tokom prvog prozora. Mislim da je u pitanju jedno specifično takmičenje koje nije donelo mnogo toga dobrog jer reprezentacije nisu bile u najjačim sastavima, pa ni publika nije mogla da gleda najbolje igrače. Evroliga i FIBA moraju da naprave kompromis i pronađu najbolje takmičenje. Najbolji primer je što prvaka Evrope, Slovenije, neće biti. Ili da se dogovore da pomere kvalifikacije na leto, ili da igrači Evrolige i Evrokupa budu dostupni reprezentacijama.

 Kakav je tvoj plan za Mundobasket, da li ćeš kao kapiten selekcije biti uz reprezentaciju čak i ako ne budeš na spisku?

FOTO: STARSPORT

– Čast je biti deo reprezentacije, bez ikakve dileme, i iskreno bih voleo da, čak i ako ne budem u ekipi, da budem uz njih maksimalno koliko mogu.

 Koliko emotivno ti je pao čitav kvalifikacioni ciklus?

– Bilo je dosta emotivno, pričao sam sa saigračima, trenerima, znao sam koliko je teško. Bilo je stresno gledati. Ja sam ovde igrao tokom prvog prozora, a pre toga sam bio u kvalifikacijama kod Dude Ivkovića 2011, 2012. godine, kada smo igrali sa Islandom, Slovačkom, Estonijom, znam koliko je specifično, teško, što je pokazala i utakmica u Estoniji koju smo ove godine izgubili. Nije bilo lako, ali zadovoljan sam što smo se plasirali, zaključio je Mačvan na snimanju reklame za Laško.

HotSport možete da pratite i na Instagramu – hvala na poverenju!

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter