2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league/Zvonko Kuculin

ŽARKO PASPALJ: Nadam se da Olimpijakos neće u ABA ligu, evo i zbog čega…

Objavljeno: 01.04.19 u 19:09

Regionalna ABA liga je na nogama, pošto kandidaturu da uđe u nju želi da pošalje dvostruki šampion Evrope Olimpijakos.

Haos u grčkoj košarci se neće smiriti. Olimpijakos je istrajan u tome da istupi iz domaćeg takmičenja zbog nezadovoljstva suđenjem. Čelnici tima iz Pireja već su se raspitali oko uslova ulaska u ABA ligu i takmičenja sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Cedevitom, Budućnosti, Cibonom i drugima…

O članstvu Olimpijakosa u ABA ligi govorio je za emisiju ‘Oko magazin’ na RTS-u legendarni Žarko Pasplaj, ambasador regionalnog takmičenja.

– Uput jeste stigao kod članova, tačnije direktora ABA lige, ali to ne mora suštinski ništa da znači i ja se lično nadam da se ništa neće promeniti, ova liga je jako dobro koncepirana, mislim da nema problema sa novcem, ima relaksiranu situaciju. Zato ne vidim razlog zašto bi Olimpijakos, Panatinaikos ili bilo koji drugi klub bio primljen u ABA ligu – rekao je Žarko Pasplaj.

Bivši košarkaš atinskih večitih rivala je kasnije pojasnio zašto je protiv dolaska Olimpijakosa u ABA ligu.

– Ne vidim kako bi to takmičenje izgledalo, kakva bi organizacija bila i koliko bi novca bilo potrebno. Od one najmanje stvari, a ona je otputovati do Atine, vratiti se i pri tome igrati još jedno takmičenje. U startu ne vidim kako to može da funkcioniše, mislim da je bolje klubovima da ih manje boli glava – zaključio je Paspalj.

Direktor marketinga Sportskog društva Crvena zvezda Mirko Abramović misli da bi dolazak tima iz Pireja bio marketinški odličan.

– Jedan veliki klub je zakucao na naša vrata. Šampion Evrope, tim kroz koji su prošli mnogo veliki igrači. Marketinški to bi bilo sjajno, ali da ne bude samo jedna sezona kao što je bilo sa Makabijem. Hale bi bile pune, takmičenje zanimljivije. Takođe, mesto u Evroligi ne bi bilo ugroženo ostalim klubovima, jer Olimpijakos ima garantovan desetogodišnji ugovor. Lepa je ovo ‘provokacija’ – rekao je Abramović.

Konačna odluka biće poznata u junu…

0
0

2 Komentara

  1. ABRAMOVICU , AKO UDJU
    TVOJI GARAGANI ZASTO NE
    I PAO I CSKA. E TAKO VEC
    MOZE. OLI DA IGRA ZA VAS,
    E NECE MOCI BAS TAKO.

    0
    0
    Odgovori
  2. Molim da neko informise velikog maga Marketinga, da ABA vec ima evropskog sampiona. I to vise njih!
    To sto sto on radi marketing za nepoznat klub, bez evropskih rezultata druga je stvar.
    Sto bi navijaci Makabina rekli:
    We are Macabi, who the f… are you?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter