0
Košarka

FOTO: NBA

NBA: Sakramento slavio u San Antoniju, ubedljive pobede Golden Stejta i Lejkersa (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.19 u 09:36

Nekoliko interesantnih duela odigrano je noćas.

Ni trinaestu sezonu uzastopno neće Kingsi igrati plej-of, ali im to ne smeta da dobrim partijama zatvore ovu i nakon sedam godima pobede u gostima Sparse.

Oni su na gostujućem terenu slavili s 113:106, samo dan nakon gubitka mogućnosti da se nađu u doigravanju. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ‘sa klupe’ je ubacio 15 poena uz pet dodavanja, tri skoka i dve ukradene lopte za nešto više od pola časa na parketu. Sa druge strane Nemanja Bjelica je bio deo prve petorke i za 26 minuta one je imao deset poena i šest skokova.

U sastavu Kingsa najbolji je bio Badi Hild sa 26 poena, dok je Vili Koli Stajn nanizao 17. Kada je domaća ekipa u pitanju Lamarkus Oldridž je bio najbolji sa 27 poena i 18 skokova, Rudi Gaj je imao 18, Demar Derozan je imao 16 poena. I pored ovog poraza, koji je bio četvrti na poslednjih šest utakmica oni su sedmi na Zapadu.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Meveriksi su takođe došli do pobede na gostovanju i to protiv Oklahome u neizvesnoj završnici, 106:103. Luka Dončić nije bio u sastavu ekipe, ali je Trej Burk zato bio najefikasniji sa 25 poena i osam dodavanja, Brenson je ubacio 18, Haris 15, a Dirk Novicki sedam uz 13 skokova. Koš za pobedu, zakucavanjem na 21 sekund do kraja pitanje pobednika rešio je Dvajt Pauel.

Kod domaćina je Rasel Vestbruk zabeležio novi tripl-dabl sa 25 poenam i po 11 skokova i dodavanja. Njega je kao po tradiciji pratio Pol Džordž sa 27 poena i 11 uhvaćenih lopti.

(VIDEO:YouTube/Free Dawkins) (VIDEO:YouTube/Free Dawkins)

Aktuelni šampion ubedljivo je slavio protiv Šarlota, sa čak 47 poena razlike (137:90). Ovom pobedom i porazom Denvera, Voriorsi su praktično obezbedili prvo mesto na Zapadu, ako se ne bude došlo do iznenađenja u međusobnom duelu ovih timova koji je na programu u noći između utorka i srede.

Sa 25 postignutih poena Stef Kari je predvodio Golden Stejt, dok je jedan manje imao Klej Tompson, a sa klupe je 21 dodao Kvin Kuk. Trener šampiona Stiv Ker usled ranog vođstva imao je priliku da šansu pruži igračima sa slabijom minutažom, dok je Demerkus Kazins morao pre ostalih u svlačionicu. Na šest minuta pre kraja prvog dela on je usled kontakta sa Ernangomezom zaradio drugu nesportsku i sudije ‘su ga poslale’ u tunel.

U sastavu Šarlota najbolji je bio pomenuti Vili Ernangomez koji je ubacio 22 poena, od čega više od polovine se linije za slobodna bacanja. Uzrok ovako ubedljivog poraza može se tražiti i u činjenici da su Voriorsi zaustavili Kembu Vokera, koji je brojao samo do devet.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Noćas su ubedljivo slavili i Lejkersi i to protiv Nju Orlensa, rezultatom 130:102. Sa 23 poena rekord karijere je postavio Aleks Karuz, a identičan učinak imao je sa još 16 skokova Džaval Mekgi. Ražon Rondo je ubacio 24 poena i imao 12 dodavanja, a Lejkersi su ponovo bili bez Lebrona Džejmsa koji neće nastupati do kraja sezone. U sastavu Pelikansa je Džulijus Rendl ubacio 17 poena, a ni ova ekipa nije mogla da računa na pomoć najbolje igrača, Entonija Dejvisa.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

NBA, rezultati

Oklahoma – Dalas 103:106
Nju Orleans – LA Lejkers 102:130
San Antonio – Sakramento 106:113
Denver – Vašington 90:95
Golden Stejt – Šarlot 137:90
LA Klipers – Memfis 113:96

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter