0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Budućnost VOLI

NAKON TRIJUMFA U ‘MORAČI’ – REPEŠA: Imamo dobre šanse u majstorici; RIMAC: Ne mogu da budem nezadovoljan!

Objavljeno: 31.03.19 u 21:54

Košarkaši Budućnosti su u krcatoj ‘Morači’ uspeli da izbore nastavak polufinalne serije.

Nakon poraza u Zagrebu puleni Jasmina Repeša samo pobedom su mogli da ostanu u igri i u tome su uspeli (87:72).

Uspeli su ‘plavi’ da izbore trijumf i sada imaju sedam dana da pripreme plan za majsotrijcu, a hrvatski strateg na klupi Podgoričana bio je zadovoljan viđenim.

– Ovo je bila dobra i požrtvovana utakmica sa naše strane, za razliku od one u ponedeljak, bili smo bolji u oba dela meča. Razliku su pravili i lagani poeni posle ofanzivnih skokova. Ako iskontrolišemo defanzivni skok i popravimo igru iz blokova mogli bi da imamo i prednost u majstorici. Treba biti fokusiran tokom čitavog meča. Raspodela energije u timu je strašno bitna u ovakvim utakmicama, a igrači su svesni značaja i koliko je sve ovo važno za klub, grad, državu… Puno sam o svemu tome razgovarao sa njima pre meča i svesni su značaja plasmana u finale, poručio je Repeša.

Potom se trener Budućnosti osvrnuo na pojedinačni učinak igrača pre svih Kola i Nikolića.

Erl Klark ima problema sa laktom, nije trenirao sedam dana, ali je igrao. Nikolić je bio u fazi samopouzdanja nakon meča u Barseloni. Nama su potrebni svi, imali smo između dva meča i Evroligu, put do tamo… Tek kada se završi Evroliga mi smo u ravnopravnom položaju, kazao je on, pa nastavio o nekadašnjem osvajaču NBA prstena:

– Ne volim brojeve, ali u ovoj seriji brojevi su važni… Ovde gledam samo ‘plus minus’ posebno kada je plej u pitanju, a ekipa je imala sada ‘plus deset’ kada je Kol bio na terenu.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Trener gostiju pohvalio je svoje igrače koji su dugo parirali aktuelnom šampionu i istakao da nije nezadovoljan.

– Postavili su se jako čvrsto, fizički su bili dobri i kada tako igraju uz ovakvu publiku jako je teško parirati. Ne mogu biti nezadovoljan, jer smo se vratili u posljednjem periodu bili na minus 3, tada nam je Kol dao trojku, pogrešili smo u odbrani, igrali ispod bloka. Ipak to je to okrećemo se narednom meču, rekao je Rimac.

Ulogu lider u pobedničkom timu tokom poslednje deonice preuzeo je Danilo Nikolić.

– Nije nas Danilo iznenadio, ali jednostavno u dva tri navrata nismo dobro odreagovali i kaznio nas je. Odlično je odigrao protiv Barselone, ima odličan šut i sada puno samopouzdanja, što je iskoristilo. Nismo bili jaki u preuzimanjima i to se dešava. Nadam se da ćemo to bolje braniti u idućem meču, kazao je trener Cedevite.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Majtorica ovih timova na programu je za sedam dana u istom terminu u zagrebačkom ‘Domu sportova’. Pobednik ovog polufinalnog dulea igraće sa boljim iz duela između Crvene zvezde i Partizana, koji je na programu dan ranije od 20 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter