0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ: Pravili smo neshvatljive greške; RIVERS: Pad koncentracije nas koštao

Objavljeno: 30.03.19 u 22:36

Nakon poraza od Partizana pred novinarima su se pojavili Kej Si Rivers i Filip Čović, košarkaši Crvene zvezde.

Rivers je ubacio samo šest poena, nije uspeo da veže nekoliko pogodaka, pa je evidentno da su njegovi poeni nedostajali crveno-belima, pogotovo u odsustvu Džoa Reglenda:

– Imali smo kontrolu, ali smo izgubili koncentraciju pri kraju utakmice. Preostaje nam da se spremimo za sledeću subotu, rekao je Rivers na početku.

Upitan da prokomentariše veliki broj slobodnih bacanja koje nisu iskoristili, Zvezdin bek je istakao:

– Dešava se, sve je to deo igre. Oni nisu pogađali, mi nismo pogađali, malo je koševa bilo… Košarka je igra grešaka. Njima je išlo od ruke, nama nije, to je to.

Naredni meč će biti odigran pred navijačima Zvezde:

– Sledeću igramo pred našim navijačima, ali delimo svlačionicu, šutiramo na iste koševe… Neće to biti neka prevelika prednost. Nama preostaje da pogledamo film, da promenimo pristup i da shvatimo šta moramo da uradimo kako bismo bili spremni.

Na kraju, Rivers je kratko otkrio šta očekuje od trećeg meča:

Očekujem utakmicu kao prvu i kao drugu. Ko ima više energije, taj će pobediti. 

FOTO: STARSPORT

Filip Čović je rekao da je Zvezda napravila nekoliko grešaka koje ne bi smele da se dešavaju:

– Izgubili smo, nažalost… Videli ste i sami, mnogo grešaka. Dopustili smo im dva skoka u napadu, mašili smo bacanja, loše šutirali za tri poena, oni su bili borbeniji…

Na red je došlo pitanje o pritisku i da li je on veći nakon današnjeg poraza, s obzirom na to da bi ta utakmica mogla da odluči sezonu:

– Pritisak je svakako veliki. Svaka utakmica ovog tipa može da odluči sezonu. Ali za to živimo, radimo, to je normalno za nas. Ne možemo da kažemo da smo doživeli pad, vodili su i oni, i mi, konstantno se menjao rezultat… Nedostajao nam je Stratos koji je bio sjajn dok nije napravio drugu namernu, Džo Reglend nije igrao, skraćena je rotacija… Imali smo par grešaka, loše odluke u napadu, i to je to, zaključio je Čović.

FOTO: STARSPORT

Iz dvorane „Aleksandar Nikolić“ – Stefan Smuđa i Petar Lazić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter