0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ONI SU OBELEŽILI PRVE MEČEVE FINALNE SERIJE: Dejan Davidovac najkorisniji, pratio ga Džastin Kobs…

Objavljeno: 26.03.19 u 11:41

Odigrani su prvi polufinalni mečevi plej-ofa regionalne ABA lige.

Prvo je Crvena zvezde pred svojim navijačima savladala Partizan (106:101), da bi dva dana kasnije u Zagrebu Cedevita stekla prednost u odnosu na Budućnost (90:83).

Najkorisniji igrač prvog meča polufinalne serije bio je bek crveno-belih Dejan Davidovac koji je za nešto malo više od 23 minuta na parketu stigao do 18 poena, šest skokova, dve asistencije i jedne ukradene lopte, te ukupnog indeksa od 26. Zvezdina sedmica iza sebe je ostavila Džastina Kobsa koji je u sinoćnjoj pobedi u Košarkaškom centru ‘Dražen Petrović’ zabeležio 23 poena, pet asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu, što ga je dovelo do ukupnog indeksa od 22.

FOTO: Cedevita/Marin Susic

U ovoj rundi najviše poena su postigli Bili Beron i pomenuti Kobs, po 23, kao i Erl Klark iz redova podgoričke Budućnosti. Najviše dodavanja imao je plejmejker kluba sa Malog Kalemegdana Filip Čović, devet. Kada su skokovi u pitanju tu je najbolji bio centar Zagrepčana Andrija Stipanović sa ukupno osam, dok su najviše lopti ukrali Kej Si Rivers iz Crvene zvezde i Edvin Džekson iz tabora Podgoričana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meet the top performers of 2019 #ABALiga Semi-finals Round 1… coming from @buducnostvoli, @kkcedevitazg & @crvenazvezdakk! #RoadToGlory

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Naredni meč u Beogradu igra se u subotu od 19 sati, a u Podgoici u nedelju u istom terminu. Eventualne majstorice su na programu 6. i 7. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter