0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Vučevićev dabl-dabl u pobedi nad Bobijevim Siksersima, Buker išao do 59 – povreda Nurkića obeležila noć (VIDEO)

Objavljeno: 26.03.19 u 09:26

Ekipa našeg Bobana Marjanovića doživela je poraz od Orlanda, dok je povreda centra Portlanda obeležile je noć.

Dugo će po lošem u sećanju Jusufa Nurkića ostati prethodna noć.

Nekadašnji košarkaš zagrebačke Cedevite pružio je veoma dobru partiju u pobedi Trejlblejzersa nad Bruklinom (148:144) do koje je njegova ekipa došla nakon dva produžetka. Upravo krajem drugog je bosanskohercegovački centar doživeo jezivu povredi i prelom noge, zbog čega je odmah nakon utakmice prevezen u bolnicu. Pre povrede on je nanizao 32 poena, te 16 skokova, pet dodavanja, četiri blokade i dve ukradene lopte, a pratio ga je Lilard sa 31 poenom i 12 dodavanja.

Na drugoj strani Deanđelo Rasel je nastavio sa fenomenalnim igrama ubacivši 39 poena uz devet skokova i osam dodavanja, dok je Kerol postigao 18, Lever 16, a Dadli poen manje. Ovom pobedom je domaća ekipa osigurala učešće u plej-ofu, a velike zasluge za to svojom sezonom karijere imao i Nurkić.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Ol star igrač i član Orlando Medžika Nikola Vučević noćas je bio bolji od Filadelfije Bobana Marjanovića. Orlando je slavio rezultatom 119:98 na svom parketu, pre svega dobrom igrom u trećoj četvrtini. Crnogorski reprezentativac ponovo je bio sjajan i za skoro 29 minuta na parketu on je postigao 28 poena, a do dabl-dabl učinka došao je sa još 11 uhvaćenih lopti. Pored njega dobru noć imao je i Furnije koji je postigao 24 poena i sakupio sedam dodavanja, kao i Majkl KarterVilijams sa 15 poena.

U redovima Seventisiksersa naš Boban Marjanović je na parketu proveo nešto manje od deset minuta i za to vreme je uspeo da skupi šest poena i isto toliko uhvaćenih lopti. U njegovoj ekipi najbolji je bio Džoel Embid koji je zabeležio 20 poena i deset skokova, dok je Heris sakupio 18 poena. Ovo je Filadelfiji bio drugi vezani poraz nakon šest pobeda u nizu.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Košarkaši Finiksa doživeli su i 58. poraz u ovogodišnjem šampionatu, a ovog puta od njih je bila bolja Juta koja je ubedljivo slavila sa 125:92. Jedina svetla tačka u ekipi Igora Kokoškova bio je Devin Buker koji je od ukupno 92 poena svoje ekipe postgiao neverovatnih 59. On je na to dodao po četiri skoka i dodavanja, a sem njega niko više u taboru Sansa nije bio dvocifren. Najbliži takvom učinku bio je Deandre Ejton koji je postigao devet poena.

Pobedničku ekipu pedvodio je Rudi Gober koji je stigao do dabl-dabla sa 27 poena i deset skokova, dok je Riki Rubio ubacio 18 uz šest asistencija, a Donovan Mičel deset.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Igrači Memfisa uspeli su da dođu do trijumfa nad Oklahomom (115:103), koja je iz prehodnih šest duela samo jednom izašla kao pobednik. Bruno Kaboklo je sa 24 poena i 11 skokova bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, a pratili su ga Dorsi sa 21 poenom, Valenčijunas sa 18 i 14 skokova, kao i Rajt koji je imao isto toliko poena. Na drugoj strani Pol Džordž je zabeležio dabl-dabl sa 30 poena i 12 skokova, a dobar učinak je imao i Denis Šruder koji je postigao 25, dok je Rasel Vestbruk ubacio 16.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

NBA, rezultati

Orlando – Filadelfija 119:98
Memfis – Oklahoma 115:103
Juta – FIniks 125:92
Portland – Bruklin 148:144 (reg. 120:120)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter