0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Budućnost VOLI

KREĆE SERIJA U ZAGREBU – RIMAC: Motivisani smo i jedva čekamo; REPEŠA: Moramo da zadržimo Pulena i Kobsa!

Objavljeno: 24.03.19 u 15:43

Sutra u Zagrebu počinje i druga polufinalna serija završnice regionalnog šampionata.

U Košarkaškom centru ‘Dražen Petrović’ Cedevita će pred svojom publikom od 19 sati dočekati podgoričku Budućnost.

Trener domačeg tima Slaven Rimac istakao je da su njegovi igrači spremni i veoma motivisani i da jedva čekaju duela sa aktuelnim šampionaom.

– To su s trenerskog, motivacijskog, aspekta najlakše utakmice. Oseti se po treninzima koje radimo da je koncentracija odlična i da su svi igrači motivisani i da svi jedva čekaju da utakmica počne. Ja se nadam da će ove utakmice pobuditi navijače i publiku da dođu i da nam pomognu. Očekujem jednu lepu atmosferu. Videćemo na utakmici koliko možemo. Budućnost je stvarno ekipa koja ima daleko najbolji roster u ABA ligi. Malo su bili hendikepirani tokom sezone zbog toga što igraju Evroligu, koja u nekim svojim nedeljama ima i po dve utakmice, tako da su bili mnogo više fokusirani na to takmičenje nego na ABA ligu. Ja očekujem Budućnost koja će izgledati stvarno dobro i mislim da imaju snage i trenera koji zna da tempira formu za najbitniji deo sezone, koji kreće od ponedeljka. Ovo je jedna specifična situacija. Tu su emocije, pritisak i veliki ulog, tako da treba videti kako ćemo se tu snaći. Mislim da mi sebi ne bi trebalo da stavljamo veliki teret. Bez obzira što imamo prednost domaćeg terena, možemo reći, nije to odraz kvaliteta igračkog kadra, nego naših dobrih igara. Ne volim to govoriti, ali mislim da u današnjem sportu generalno taj termin favorit-nefavorit nema smisla jer puno jača ekipa u nemotivisanom danu za njih može izgubiti. Čisto s finansijske pozicije koliko ko vredi na tržištu, rekao sam, Budućnost je daleko najskuplja ekipa ABA lige. Normalno, želeli su da budu konkurentni u Euroligi i ostvarili su tu puno ozbiljnih pobeda. Savladali su Real Madrid i CSKA, što govori o njihovom kvalitetu u dobrom danu. Prema tome, mi ćemo morati da budemo stvarno jako, jako dobri, ako želimo da im pariramo, poručio je Rimac.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Nakon dva poraza u Evroligi od turskih timove ove sedmice puleni Jasmina Repeše se okreću obavezama na Jadaranu, od kojih im zavisi sudbina i to da liće se i naredne sezone naći u elitnom društvu.

– U izuzetno smo bitnom periodu u sezoni. Treba nam koncentracija na najvišem nivou. Ako nekome fali motivacija, onda je to zaista veliki problem. Ipak siguran sam da ne fali, da zajednički, hrabro, odgovorno, disciplinovano možemo pozitivnu energiju preneti na parket. Protivnik je neugodan i talentovan. Svakom Cedevita može napraviti probleme. Još imamo dva treninga, u nedelju u Zagrebu pa na dan utakmice ujutru. Nema nepoznanica, rivali se odlično poznaju, do u najsitnije detalje. Pulena i Kobsa treba braniti da ne postignu koš, ali i da ne kreiraju za saigrače. Mogu napraviti saigrače boljima. Taj njihov kvalitet, koji je viđen i pokazan, je zahvaljujući njihovim saigračima koji imaju prikrivene kvalitete, koji mnogi ne vide. Mislim da imaju dva visoka igrača koji su najbolji dodavači na Balkanu. Stipanović i Žganec su odlični dodavači. Pitanje je koliko bi Kobs i Pulen dobijali toliko dobrih šuteva, da im nisu ‘petice’ tako kreativne, poručio je Repeša.

Prva utakmica polufinalne serije zakazana je za sutra od 19 časova, a revanš je za šest dana u istom terminu u ‘Morači’. Ukoliko oba tima ostvare po pobedu, potencijalna majstorica bi se igrala u nedelju 7. aprila od 19 sati u Zagrebu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter