0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka FIBA World Championship China 2019-Qualifiers Srbija v Gruzija Stefan Peno (L) Ilija Djokovic and Djordje Gagic (R) Beograd, 27.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ABA LIGA DVA: Kraj sna za Borac, Primorska otišla u finale

Objavljeno: 24.03.19 u 23:38

U drugom meču polufinalne serije ABA dva lige Primorska je u Čačku savladala Borac 73:69 i plasirala se u veliko finale.

Nadali su se Čačani da bi mogli posle poraza u Sloveniji da pred svojom publikom izbore ‘majstoricu’. Ipak, Primorska se ispostavila kao mnogo jači rival. Ruku na srce krajem treće četvrtine Borac je istopio prednost gostiju, ali je pao u samoj završnici.

Naime, Čačani su četiri i po minuta pre kraja vodili sa 64:62, ali je u naredna tri minuta Primorska napravila seriju 6:0 i povela sa 68:64. Poenima Kočovića i Gavrilovića Borac je minut pre kraja upsevao da se vrati na ‘minus tri’, ali su Slovenci sigurno izvodili slobodna bacanja i održali prednost do samoga kraja za konačnih 73:69.

Primorsku je do finala vodio Haris sa 20 poena, dok je Čakarun ubacio 16. Kod Borca se istakao reprezentativac Đoković sa 20 poena, dok je Gavrilović dodao 12.

Primorska će u borbi za plasman u ABA ligu igrati protiv MZT Skoplja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter