0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: MZT Skopje Aerodrom

ABA 2: MZT je prvi finalista, čekaju se Borac ili Primorska

Objavljeno: 24.03.19 u 19:16

Puleni Đorđija Kočova prvi su učesnik finala Druge ABA lige.

Oni su večeras savladali sarajevske Sparse, čime su došli u poziciju da se bore za plasman u regionalnu ligu.

Nakon što su sa pola koša razlike sredinom sedmice ostvarili ‘brejk’ u Sarajevu, košarkašo MZT su današnjom pobedom rezultatom 84:70 (20:16, 21:21, 19:15, 24:18) pred svojom publikom stigli do druge u nizu. Domaća ekipa je od samog starta kontrolisala dešavanja na parketu dvorane ‘Jane Sandanski’ i potpuno zasluženo slavila te došla u šansu da se vrati u elitu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ive Ivanov sa 24 poena, devet skokova, pet dodavanja i tri ukradene lopte, a pratili su ga Stojanovski sa 19 poena i sa 14 poena i devet asistencija i Samardžiski sa 11. Kod gostiju je Nemanja Protić nanizao 16 poena uz četiri dodavanja, a dvoceifren je bio i Hasandić sa 13 poena.

FOTO: MZT Skopje Aerodrom

MZT će u finalu igrati sa boljim iz duela između Primorske i Borca. Čačani večeras pred svojim navijačima imaju priliku da izbore majstoricu i nastavak serije. Pobednik ovog duela izboriće plasman u finale koje se igra na tri pobede. Šampion Druge ABA lige plasiraće se direktno u prvu ligu, dok će poraženi finalista igrati baraž sa Zadrom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter