Darko Miličić je večeras podelio neke malo poznate detalje iz svog života i vremena provedenog u Americi. 
U gostovanju na Hepi televiziji kod Milomira Marića Darko Milićić je izneo neke zanimljive detalje sa početka svoje karijere, kao i o boravku u Americi. Miličić je javnost u Srbiji upoznao sa time kako je biti Srbin u Detroitu. 

– Tamo nema izlazaka vikendima, izlazi se non stop. Imao sam jedan trening dnevno, a bio sam dokon. Bio sam otvorena meta jer sam bio drugi pik i ljudi su znali da imam pare. Išao sam u najgore kvartove u Detroitu. Nisam izazivao nikoga, ali sam bio u svom fazonu, srpskom. Video sam svašta, pojavljivali su se likovi raznih fela iz raznih krajeva Detroita. Tamo su bili diskoteke i klubovi, a ja sam redovan bio. Nekoliko puta su me provocirali ‘Šiptari’ ja sam im rekao da mora da poprave zube pre nego mi se obrate, da me ne pljuju sa jednim zubom u glavi. Imao sam i oružje nisam imao pištolj, ali sam imao pumparicu, to tamo možeš da kupiš sa ličnom kartom, rekao je Miličić


kaže da ga slava nije udarila u glavu, ali je od prve plate otišao i kupio četiri auta i jahtu. Darko Miličić ističe da nije bahat i da su uz njega uživali i njegovi prijatelji. Trudio se da kada ima za njega ima za sve oko njega.

– Mene pare ne fasciniraju, niti me čine srećnim. Pare su zlo, izbace sve loše iz čoveka. Sve mane i slabosti pare izbace na videlo. Kada sam došao tamo, došao sam sa logikom da kupim Golfa 4, šta će mi više. Kada sam zapravo dobio pare i video kako to izgleda, otišao sam uzeo  četiri automobila. Iskeširao sam pola miliona na kola. Sada kada me pitate ne znam što, ali eto, za ne daj Bože. To su klinačke bolesti. Ne znaš kako da se pokažeš javnosti. Drug me je zvao na brod na Mičigen jezero, kada sam video kako je brod fin, otišao sam i kupio jahtu. Potražio sam najveću, video jednu plavu i rekao, daćeš mi ovu.Kada sam bio sa Markom Gasolom u Majamiju, gledam neki Don Perinjon, ne vidim cenu u cenovniku, piše nešto 7,5, ja mislio to je neka oznaka, a ono cena u hiljadama, bilo mi je jasno tek kada je stigao račun. Ja nisam nikada sam uživao u blagodetima, kada sam ja uživao, uživali su i svi oko mene. Nikada nisam ništa kupio za sebe, uvek sam kupovao svima oko sebe. Kada sam sve to prošao uložio sam u plantažu jabuka i sada živim od prodaje voća, ističe Miličić. 

Miličić je podelio i kako je igrati protiv najvećih igrača svih vremena. Iako je Kobi igrao na poziciji šutera, kaže da je imao načina da se nosi sa visokim igračima. 

Kobi Brajant je bio namazan. Pri izlazu iz Pika znao je da udari laktom, da ti izbaci vazduh i ostavi te da se oporavljaš pet minuta. On i  Manu Đinobili su imali načina da te onesposobe. Misliš, ja sam centar, neće njemu pasti na pamet da uđe u reket. Ipak, ima i on načina da te onesposobi. Lebron je imao dosta dobrih i loših utakmica. Imao je lošu protiv nas, ja nisam igrao, osuđivan sam zbog svega što radim, a on je imao je 20 promašaja i pet izgubljenih lopti, a svi su mu tapšali i pričali bravo majstore, kaže Miličić.

Iako je mentalno stabilan i jak, kako kaže, posle dosta kritika često je znao da se zapita čemu sve. 

– Kada si mlad, šta god da uradiš ti naiđeš na osudu, treneri su me psovali i osuđivali. Bez obzira na samopouzdanje čovek se povuče u sebe. Čemu sve ovo. Zašto sam izabran tako visoko, ako sam osuđen da sedim na klupi. Možda su oni videli da ja nisam taj.  Na treningu sam pokazivao sve. Koliko god ja dao sebe na treningu to ne utiče na dalji tok dešavanja, niti da li ću igrati. Ekipa je sklopljena, samo u slučaju povrede možeš da dobiješ priliku i dokazivanje na treningu ne postoji, zaključak je Miličića.