1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

OVO JE IDEALNA PETORKA ABA LIGE: Nema mesta za domaće igrače, dvojica iz Zvezde i jedan iz Partizana!

Objavljeno: 20.03.19 u 13:59

Treneri klubova učesnika regionalnog šampionata i navijači oadbrali su idealnu petorku za sezonu 2018/19.

Ono što je zanimljivo da u ovom timu nije bilo mesta za ‘domaće’ igrače.

Džejkob Pulen na poziciji plejmejkera, Džo Regland kao bek, Stratos Perperoglu na krilu, Džok Lendejl kao krilni centar i Goga Bitadze na centarskoj poziciji su igrači koji su prema mišljenju ovdašnjih trenera najviše pokazali. Najviše glasova procentualno je dobio gruzijski centar iz redova ‘plavih’, 13.2 odsto, pratio ga je plejmejker Cedevite sa 12.4 odsto, a iza njih su Perperoglou koji je dobio 9.3, Ragland sa 8.9 i Lendejl 7.8 procenata od ukupnog broja glasova.

Formiran je i ‘drugi tim’, u kom su se po broju glasova našli Erl Klark (5.6 odsto), Bili Beron (4.4), Aleks Renfro (4.3), Dragan Apić (3.4) i Luka Božić (3.3).

Najviše glasova od strane struke dobio je Goga Bitadze, dok je po ukusu navijača, kojih je u glasanju učestvovalo oko šest hiljada je bio Džok Lendejl, a prati ga saigrač Renfro, kao i Gruzijac.

FOTO: ABA liga

Prema propozicijama takmičenja, u određivanju tima su glasovi trenera nosili 60 odsto, navijača 30 odsto, a preostalih deset odsto je bio deo odluke Komisije ABA lige. Zanimljivo je naglasiti i to da igrači sa ovih prostora nisu zauzeli mesto u idealnom timu, dok su u prvih deset samo Dragan Apić koji bi najverovatnije da je ostao u FMP-u dobio svoje mesto i Luka Božić iz Zadra.

Sećanja radi prošlosezonsku idealnu petorku su činili Tejlor Ročesti (Crvena zvezda), Nemanja Gordić (Budućnost), Džanan Musa (Cedevita), Novica Veličković (Partizan) i Uroš Luković (Mornar), dok su se među deset našli i Luka Žorić (Cibona), Najdžel VilijamsGos i Bandža Si (Partizan), te Džejms Feldin i Nemanja Dangubić (Crvena zvezda).

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter