0
Košarka

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

SAT JE POČEO DA KUCA: Ostalo je još sto dana do Evropskog prvenstva za košarkašice

Objavljeno: 19.03.19 u 19:11

Ostalo je još sto dana do početka Evropskog prvenstva za košarkašice.

Domaćini ovog takmičenja će biti Srbija i Letonija, a trajaće od 27. juna do 7. jula.

Ovim povodom je danas u tri srpska grada domaćina – Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji u 2019. godini.

U Beogradu je u rad simbolično pušten sat na kome će se prikazivati odbrojavanje sve do početka takmičenja. Sat su aktivirali predstavnici Vlade i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, te potpredsednica KSS-a za žensku košarku Ana Joković i gradonačelnik Beograda. Ambasador Evropskog prvenstva i bivša košarkašica Nataša Kovačević simbolično je ubacila loptu u koš i tako obeležila početak odbrojavanja…

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

– Okupili smo se danas da bismo obeležili sto dana do početka Evropskog prvenstva. Grupne faze će se odigrati u Nišu i Zrenjaninu, a najbolje ekipe će da se bore za medalje u Beogradkoj areni. Organizovati ovaj događaj je veoma ozbiljna stvar i sigurno ne bismo mogli to da uradimo bez velike pomoći i podrške Vlade Srbije, Ministarstva sporta i omladine i gradova domaćina Niša, Zrenjanina i Beograda. Iskreno se nadam da ćemo da uživamo u odličnoj organizaciji, dobrim utakmicama i da ćemo našoj reprezentaciji pomoći da stigne do završne faze, rekao je prvi čovek KSS-a Predrag Danilović.

Nakon svečane ceremonije prisutni su ostavili su poruke podrške našoj ženskoj reprezentaciji na ‘košarkaškom zidu’, pored pehara namenjenog šampionkama Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter