0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Pokuševski piše istoriju, Milutinov doneo pobedu crveno-belima, Pešiću španski derbi

Objavljeno: 19.03.19 u 23:06

Poslednji mečevi dana u 27. kolu Evrolige nisu doneli mnogo uzbuđenja jer su favoriti ubedjlivo slavili i opravdali svoje uloge.

Olimpijakos je rutinski izašao na kraj sa Bajernom – 88:69 i to u meču koji je ušao u istoriju crveno-belih.

Crveno-beli su meč rešili u prvoj deonici koju su dobili 20:10, Bavarci su katastrofalno otvorili meč i nakon šest minuta postigli su samo dva poena.

Trojkama Devina Bukera i Peteri Koponena Bajern je uspeo da se spusti na samo 4 poena zaostatka u drugoj četvrtini, ali je onda na scenu stupio Milutinov koji je početkom druge deonice postigao svoj deseti poen, a u sledećem napadu novim poenima vratio je prednost Olimpijakosa na 8 poena. Do kraja deonice prednost crveno-belih bila je 50:31.

Najdžel Vilijams Gos i Nikola Milutinov bili su nerešiva enigma na početku treće deonice, a prednost je išla i do 20 poena za domaći tim. U odbrani i organizaciji napada briljirao je Kostas Papanikolau. Bajern nije imao rešenje za Nikolu Milutinova koji je svojim 18 poenom doneo prednost od 72:48 na kraju treće deonice.

Nikola Milutinov Postigao je 20 poena, uz šut za dva devet od deset. Pratio ga je Brijante Veber sa 12 i Georgios Printezis sa 11. Olimpijakos je sigurno priveo meč kraju i ubedljivo slavio sa 89:69 na kraju meča.

Od večeras Aleksej Pokuševski je najmlađi igrač u istoriji koji je zaigrao za grčki tim u nekom evropskom takmičenju. Momak iz Novog Sada, rođen 26. decembra 2001. godine, ušao je u igru na 51 sekundu pre kraja utakmice i u tom momentu je srušio rekord koji je držao Jorgos Printezis. Iskusno krilo je na meču Olimpijakosa i Vroclava 2002. godine imao 17 godina, sedam meseci i 17 dana, dok je reprezentativac Srbije u monentu debija imao 17 godina, dva meseca i 21 dan. Pokuševski je za pedesetak sekundi uspeo i da pogodi jedno slobodno bacanje, promaši šut za tri i upiše dva skoka i asistenciju!

Barselona se večeras vratila na pobednički kolosek nakon poraza od Fenerbahčea u prošlom kolu. U španskom derebiju Katalonci su savladali Herbalajf Gran Kanariju ubedljivim rezultatom 93:64.

Prvo poluvreme bilo je neizvesno, a nakon pauze izabranici Svetislava Pešića bili su preporođeni i treću deonicu dobili sa 25:11, a u nisu popuštali ni u poslednjoj koju su dobiili 30:18.

U ekipi Barselone najubedljiviji bio je Kevin Pangos sa 19 poena, Kris Singlton postigao je 16. U poraženom timu najbolji je bio Didžej Stroberi sa 15, Pauli Oriol je postigao 13.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter