0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Micić tragičar, CSKA slavio u uzbudljivom meču, novi poraz Budućnosti

Objavljeno: 19.03.19 u 21:02

U 27. kolu Evrolige odigrane su dve utakmice u ranom večernjem terminu. CSKA je pobedio Efes i overio prvo mesto, dok su košarkaši Budućnosti poraženi na gostovanju u Turskoj.

Efes je propustio priliku da tri kola pre kraja regularnog dela osigura prednost domaćeg terena. Dok je CSKA upisao 21. pobedu 78:80 i nastavlja da se bori sa Fenerbahčeom za prvo mesto pred plej of. Podbacio je srpski reprezentativac Vasilije Micić koji je pogodio samo dva od devet šuteva iz igre (1/7 trojke), pa je meč završio sa 6 poena uz 4 asistencije i 3 skoka, a toliko je i izgubio lopti.

CSKA je do pobede predvodio Kori Higins sa 19 poena i 5 skokova, uključujući i odlučujuće polaganje na dve sekunde pre kraja.

Najbolje ga je pratio Kajl Hajns sa 15 poena, dok je dvocifren učinak imao još Vil Klajburn sa 10 poena.

Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Brajant Danston sa 19 poena uz 9 skokova, 13 je dodao Krunoslav Simon, a 11 je ubacio Šejn Larkin.

Košarkaši Budućnost Voli poraženi su od Fenerbahčea 76:67 u utakmici 27. kola Ervolige.

Oslabljeni neigranjem Norisa Kola i Devina Vilijamsa, Podgoričani su na parketu aktuelnog vicešampiona Evrope punih 35. minuta držali egal sa liderom Evrolige.

U završnici je “plavima” ponestalo pravih rešenja u napadu, što je iskusna četa Željka Obradovića iskoristila i bez problema upisala 23. trijumf u sezoni.

Erl Klark je bio najistaknutiji pojedinac u ekipi budućnosti sa 20 poena, pet skokova i dve ukradene lopte. Bitadze je brojao do 11 uz sedam skokova, po 10 su dodali Filip Barović i Popović. Nemanja Gordić je igrao svih 40 minuta i za to vreme dao pet poena uz deset asistencija.

U redovima pobedničke ekipe nametnuli su se Nikola Kalinić sa 14, Jan Veseli sa 13, te Bobi Dikson i Kostas Slukas sa po 11 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter