2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ANDREA TRINKJERI: Gagić je reagovao na pokvarenu provokaciju, pobedio nas je mladi tim Crvene zvezde!

Objavljeno: 16.03.19 u 19:28

FMP Železnik pobedio je Partizan u poslednjem 22. kolu ABA lige, a meč u Železniku obeležio je incident između Đorđa Gagića i Aleksandra Bursaća.

Posle meča italijanski stručnjak Andrea Trinkjeri je istakao da je njegov centar bio isprovociran, ali da nije smeo da nasedne na to.

– Čestitam FMP-u na pobedi. Oni su mladi tim Zvezde i to kaže sve. Igrali su vrhunsku utakmicu i na kraju pobedili. Nema tu mnogo priče. Nismo pogađali otvorene šuteve i to je uticalo na rezultat – počeo je priču Italijan.

Da li je neuobičajno da odigraju ovako loše protiv ekipe sa deset igrača?

– Dobili su utakmicu. Mogli smo bolje u odbrani, skoku, fafilo je koncentracije.

O icidentu u kom je učestvovao centar Đorđe Gagić.

– Provokacije su deo našeg posla i na najgoru provokaciju. Profesionalac mora ostati glavom u utakmici. Nije lako pogotov kad je pokvarena i teška provokacija, ali to je profesionalni sport – iskren je bio Trinkjeri.

Medijima se kasnije obratio i trener ‘pantera’ Vlada Jovanović.

– Čestitam mojim igračima na pobedi koja nije donela promenu na tebeli, ali nam znači pred KLS. Mislim da smo zaslužili da na najbolji mogući nacin završimo ligu, a nema boljeg nego da se u neizvesnoj utakmici pobedi Partizan poenom razlike. Ovi momci su radom i trudom zaslužili da igraju dobru košarku i kad greše imaju dobru energiju drže se zajedno i onda tako dođemo u situaciju da pobedimo Partizan. Mozda dopunimo selekciju sa nekim novin igračem za KLS, ali ovi momci će biti okosnica tima i neće biti većih promena – rekao je Jovanović.

Iz dovrane u Železniku – Nemanja Lazić

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter