0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: FMP srušio crno-bele i poslao Partizan na Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 16.03.19 u 19:06

Košarkaši FMP Železnika savladali su Partizan rezultatom 73:72 i tako odredili polufinalne parove u plej ofu ABA lige.

Izjednačene su ekipe bile na samom početku, crno-beli su vodili 7:4, FMP je serijom 7-0 preuzeo vođstvo (11:7), i to vođstvo su domaći košarkaši održavali do završnice prvog dela igre. Ipak, pogotkom Jaramaza sa penala te Lendejla za dva gostujući tim je prišao na poen minusa, 18:17. Partizan je mogao do prednosti, ali je Rit u poslednjim trenucima izblokirao Nikolu Jankovića.

Dve trojke pogodio je Jeremić, sa druge strane precizan je bio Lendejl za prednost FMP-a 26:22, ali su crno-beli ubrzo preko Bandže Sija i Đorđa Gagića došli do preokreta i poveli 35:31.  Igralo se u naletima, pa je ubrzo FMP imao četiri poena viška preko Paunovića i Jeremića (41:37).

FOTO: STARSPORT

Pri ovom rezultatu na 2:35 pre kraja poluvremena došlo je do fizičkog sukoba Aleksandra Bursaća sa jedne i Gagića sa druge strane. Gagić je u dva navrata pokušao da preko celog terena dođe do košarkaša FMP-a. Prekid je potrajao nekoliko minuta, a okončan je tako što su oba igrača morala u svlačionicu.

Na poluvreme je domaći sastav otišao sa plusom od šest poena (45:39), a trojkom Rita na samom početku treće četvrtine FMP je poveo 48:39. 

Partizan se nije predavao, preko Lendejla i Renfra vratili su se na minus od dva poena, 52:50. Uspeli su da se u nastavku ponovo odlepe, pa su u završnih deset minuta ušli sa 61:56.

Prvi poeni u poslednjoj četvrtini delo su Jaramaza koji je ubacio trojku, ali je zatim usledilo zatišje do 5:16 pre kraja, kada je Uskoković sa penala povećao prednost FMP-a na četiri poena.

FOTO: STARSPORT

Crno-beli su trojkom Pejdža stigli do vođstva na 4:25 pre kraja ali je Radovanović sa četiri vezana poena vratio vođstvo FMP-u, precizni su bili Jaramaz za Partizan, potom Rit za FMP, a nakon zakucavanja Rita za 71:69 Pejdž je pogodio za tri. U narednom napadu FMP-a Rit je uspeo da nadigra Lendejla i vrati FMP-u prednost (73:72), dok Partizan u poslednjem napadu nije uspeo da preko Pejdža dođe do koša vrednog trijumfa.

Najefikasniji igrač u timu FMP bio je Rit sa 16 poena, Uskoković je ubacio 15. Kod Partizana najefikasniji je bio Lendejl sa 14 poena.

Ovom pobedom FMP je poslao crno-bele na megdan Crvenoj zvezdi u polufinalnoj seriji ABA lige, dok će u drugom polufinalu rivali biti Cedevita i Budućnost.

ABA LIGA, 22. kolo

Petak

Cedevita – Mornar 94:80

Subota

FMP – Partizan 73:72

19.00: Crvena zvezda – Mega Bemaks

Nedelja:

17.00: Igokea – Zadar

19.00: Budućnost – Cibona 

21.00: Krka – Olimpija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter