U kineskom gradu Šenženu sutra će biti obavljen žreb grupa za Svetsko prvenstvo, a Srbija se nalazi u drugom šeširu.

Došlo je vreme da saznamo imena rivala na Mundobasketu u Kini. Znamo da će se Srbija naći u drugom šeširu. Žreb je zakazan za 12 časova po srednjeevropskom vremenu. Takođe, poznato je da će Srbija sigurno biti u grupama ‘B’, ‘F’ ili ‘H’. To znači da se u prvoj fazi takmičenja možemo sastati samo sa timovima iz trećeg, šestog i sedmog šešeira. Kuglice će izvlačiti nekadašnje NBA zvezde Jao Ming i Kobe Brajant.


ŠEŠIRI:

Šešir 1: Kina, SAD, Španija, Francuska
Šešir 2:Srbija, Argentina, Litvanija, Grčka
Šešir 3: Rusija, Australija, Brazil, Italija
Šešir 4: Portoriko, Turska, Dominikanska Republika, Venecuela
Šešir 5: Nemačka, Iran, Češka, Poljska
Šešir 6: Kanada, Crna Gora, Filipini, Koreja
Šešir 7: Nigerija, Senegal, Novi Zeland, Angola
Šešir 8: Japan, Jordan, Tunis, Obala Slonovače

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra. Plasman u drugu fazu Mundobasketa izboriće po dva najbolja tima i formiraće četiri nove grupe, s tim što će u prvoj igrati najbolji timovi iz grupa A i B, u drugoj iz grupa C i D, u trećoj E i F i u poslednjoj, četvrtoj po dve provoplasirane ekipe iz grupa G i H.

U četvrtfinale, koje je zakazano za 10. i 11. septembar, ići će po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe druge faze, polufinalni mečevi na programu su 13. septembra, a meč za treće mesto i veliko finale zakazani su za 15. septembar u Pekingu.

FIBA je saopštila da će žrebanje grupa biti obavljeno prvi put pred publikom, kao i da su karte za taj događaj brzo “planule”.