0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Lausic

ABA LIGA: Ciboni samo jedna četvrtina ‘dovoljna’ protiv Krke

Objavljeno: 09.03.19 u 22:55

U poslednjem meču današnjeg programa Cibona je u Košarkaškom centru ‘Dražen Petrović’ savladala Krku.

Izabranici Ivana Velića do devete pobede u sezoni stigli su rezultatom 99:71 (18:22, 19:22, 36:13, 26:14).

Domaća ekipa veoma dobro je otvorila utakmicu, ali gosti ipak uspevaju da krajem prvog period steknu prednost od četiri poena. Tokom druge deonice ta razlika se samo pobvećavala, pa su puleni Simona Petrova nakon nešto više od tri minuta igre stili i do prve dvocifrene prednosti, a na odmor se otišlo sa ‘plus sedam’ za goste.

Treća deonica bila je presudna večeras i ono što su tada prikazali košarkaši Cibone. Nakon dva minuta igre domaća ekipa pravi seriju od 8:0 i stiže do izjednačenja. Do kraja tog perioda košarkaši Cibone nastavili su da odličnom igrom povećavaju razliku, pa se na poslednji odmor otišlo sa ‘plus 16’. Nisu gosti uspeli da se oporave od šoka nakon trećeg perioda, a domaći tim je utakmicu rutinski priveo kraju.

Najefikasniji na ovoj utakmici bio je Rozić sa 16 poena, a pratili su ga Bundović sa 13, Ljubičić i Marić sa po 12, Žilbert sa 11, te Pilepić sa 10. U sastavu gostiju Mavra je upisao 14, Đapa 11, a Jošilo jedan manje.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Lausic

Nakon ovog kola Cibona je sa skorom od devet pobeda i 12 poraza na šestoj poziciji, dok je Krka predzadnja sa samo šest poraza i do kraja će morati da strepi kada je baraž, odnosno opstanak u pitanju. Za njih je od velike važnosti utakmica narednog, poslednjeg kola kada će pred svojim navijačima dočekati direktnog konkurenta za opstanak, ekipu Olimpije. Ekipa Cibone sezonu u regiolnoj ligi završiće utakmicom u Podgorici, protiv Budućnosti.

ABA LIGA – 21. kolo

Subota

Zadar – Crvena zvezda 69:87
Partizan – Igokea 67:57

Cibona – Krka 99:71

Nedelja

17.00 Olimpija – Cedevita
19.00 Mornar – FMP

Ponedeljak

18.00 Mega – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter