0
Evrokup

EVROKUP: Lokomotiva izjednačila, Valensija u polufinalu!

Objavljeno: 08.03.19 u 19:55

Tim iz Krasnodara je pobedio Uniks sa 68:75 i tako zakazao majstoricu, dok je Valensija po drugi put pobedila Ritas.

Španski tim je sada kod kuće slavio sa 71:56 i prvi je učesnik polufinala Evrokupa.

Katastrofalno drugo poluvreme Ritasa na svom parketu i igra kojom se teško može dobiti bilo koji učesnik Evrokupa. Na poluvremenu je litvanska ekipa imala prednost od šest razlike, ali je Ritas za 20 minuta u nastavku postigao samo 17 poena, devet u trećoj i osam u četvrtoj deonici.

Majk Tobi je bio najbolji u taboru Valensije sa 18 poena, dok je i Fernando San Emeterio bio dvocifren sa 11. Isto toliko je na drugoj strani imao Martinas Ehodas, dok su po deset ubacili Parahuski i Bendzijus.

Meč na malo poena i u ruskom derbiju u četvrtfinalu Evrokupa, u kom će se ipak igrati majstrica. Veoma slab tempo na startu i 13:13 rezultat posle prvih deset minuta igre. UNIKS je do poluvremena dodao još samo sedam poena što je jedno od najlošijih poluvremena u celoj sezoni. Najzanimljivijih deset minuta bilo je onih poslednjih kada su se konačno razigrali igrači na obe strane.

Dmitri Kulagin je prelomio utakmicu sa 26 poena, skoro 40 procenata ukupnog broja poena Lokomotive. Ponitka je dodao 11, a Lejsi deset. Erik Mekalum je bio jedini dvocifreni na drugoj strani sa 19 poena.

EVROKUP – DRUGE UTAKMICE ČETVRTFINALNE SERIJE:

Petak

Ritas – Valensija 56:71

Lokomotiva Krasnodar – Uniks Kazanj 68:59

20.45 Andora – Asvel
20.45 Unikaha – Alba Berlin

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter