0
Evroliga

EVROLIGA: Makabi osvojio Minhen, ‘srpska kolonija’ sve dalja od plej-ofa

Objavljeno: 07.03.19 u 22:30

U direktnom okršaju u trci za četvrtfinalom Evrolige, Makabi je slavio u gostima protiv Bajern Minhena rezultatom 77:70.

Duel dva tima koji su na deobi 10. pozicije i koji ‘kucaju na vrata’ plej-ofa, te je ovaj meč mogao da im usmeri dalji tok sezone, pripao je ‘ponosu Izraela’.

Posle dve uvodne četvrtine u Minhenu u kojima smo gledali potpuni egal, Makabi je svog rivala slomio u trećoj deonici i tada je definitivno prelomljen ovaj susret.

Tada je tim Janisa Sveropulosa stekao velikih 13 poena razlike i do kraja susreta tu zalihu više nije ispuštao. Bajern jeste imao dva ozbiljna naleta u poslednjem kvartalu, kada je mogao da se vrati potpuno u meč, ali su gosti to uspevali da odbiju i nisu dozvolili Bavarcima da se približe na više od četiri poena minusa.

Junak pobede Makabija je Skoti Vilbekin, koji se konačno razigrao kako ume i večeras je ubacio 19 poena uz šest asistencija. Njega su pratili Tarik Blek sa 14, Majkl Rol sa 11 i Džon Dibartolomeo sa 10 poena.

U taboru Dejana Radonjića najistaknutiji su bili Derik Vilijams sa 17 i Danilo Bartel sa 16 koševa, a od srpskih igrača Stefan Jović i Nemanja Dangubić su imali po devet, a Vladimir Lučić je utakmicu završio sa svega dva postignuta poena.

Evroliga, 25. kolo:

četvrtak

Darušafaka – Panatinaikos 67:91
Žalgiris – Gran Kanarija 98:64
Bajern Minhen – Makabi Tel Aviv 70:77

21.00 Real Madrid – Fenerbahče

petak

18.00 CSKA Moskva – Olimpija Milano
18.30 Anadolu Efes – Barselona
19.00 Budućnost – Olimpijakos
20.30 Baskonija – Himki

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter