0
Košarka

NBA: Jokić ponovo odličan uz dabl-dabl, Kingsi porazili Njujork (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.19 u 09:19

Trojica srpskih košarkaša su se sinoć našla na NBA parketima.

Sakramento je sa 115:108 savladao Nikse, dok je Denver izgubio od Sparsa sa 104:103.

Ono što je zanimljivo kod duela Nagetsa i San Antonija, mada su Sparsi na kraju slavili sa samo pola koša prednosti, Denver nijednog momenta utakmice nije imao vođstvo. Od početka do kraja vodio je San Antonio kom je lako moglo da se desi da u poslednjim sekundama doživi poraz.

Sparsi su do dvocifrenog plusa došli već u prvoj deonici, a početkom druge stigli do maksimalne prednosti od 21 poena. Denver je uspeo da smanji do poluvremena na kom je bilo deset razlike, a i početkom drugog su Nagetsi nastaviili seriju kojom su umalo došli do preokreta sredinom te deonice. San Antonio je odbio nalet Nagetsa i ponovo otišao na dvocifreni plus, a prava drama odigrala se u finišu.

Na 49 sekundi do kraja je Džamal Marej pogodio trojku kojom je Denver prišao na poen zaostatka. Derouzan je potom promašio, a na 16 sekundi do kraja je Marej pokušao još jednom za tri i nije bio precizan. Došli su Nagetsi do ofanzivnog skoka, nakon čega je isti igrač flouterom pokušao da donese prednost svom timu ali ni u tome nije uspeo.

Međutim opet su skok u napadu uhvatili igrači Nagetsa. Potom loše dodavanje Nikole Jokića kojem je pas presekao Rudi Gej, a njega faulom na liniju slobodnih bacanja na 4 sekunde do kraja poslao Pol Milsap. Puno sreće su imali Nagetsi, pa je Gej promašio oba penala. Usledio je tajm-aut Nagetsa na 3,3 sekunde do kraja utakmice. Poslednji napad rešavao je Heris koji iz ‘fejdaveja’ nije uspeo da donese pobedu Denveru.

Marej je imao najviše poena kod Nagetsa, 25, dok je Nikola Jokić ubacio 22 i uz to imao deset skokova i šest asistencija. Demar Derouzan je ubacio 24 za Sparse.

(Izvor: YouTube/FreeDawkins)

Više sreće noćas imali su Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović koji su sa svojim Kingsima uspeli da poraze jednu od najlošijih ekipa u takmičenju. Nakon uvodnih par minuta kada je Njujork imao prednost, došlo je do preokreta, a Kingsi do kraja utakmice više nisu ispustili vođstvo koje je u jednom momentu bilo i plus 14.

Bogdanović je meč završio sa 11 poena i tri asistencije, dok je Bjelica imao osam poena i po pet skokova i asistencija. Badi Hild je bio najbolji u Sakramentu sa 28 poena, a Alonso Trijer sa 29 kod Niksa.

NBA, rezultati:

Dalas – Bruklin 88:127
Atlanta – Majami 113:114
Denver – San Antonio 103:104
Milvoki – Finiks 105:114
Nju Orleans – Juta 115:112
Njujork – Sakramento 108:115
LA Klipers – LA Lejkers 113:105

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter