0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Partija života Matijasa Lesora, Valensija i Uniks rutinski – Asvel nakon preokreta!

Objavljeno: 05.03.19 u 22:32

Unikaha je na sjajan način nadknadila minus 21, dok je u Kazanju Uniks demolirao Lokomotivu.

U triler završnici je Asvel opravdao ulogu favorita protiv Andore, dok je Valensija lako izašla na kraj sa Ritasom.

Ekipa Uniksa potvrdila je večeras da je jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje trofeja u ovom takmičenju. Njima je pripao derbi ruskih timova, a oni su slavili rezultatom 86:66. Izabranici Vlade Jovanovića u prvom poluvremenu su pružali dostojan otpor, ali u trećem periodu domaća ekipa pravi seriju od 19:2 i tako odlazi na ispostaviće se kasnije nedostižnih ‘plus 18’.

U poslednem periodu oni su nekoliko puta imali i maksimalnu prednost od 25 poena, ali je meč ipak završen sa pet manje. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Eris Mekolum sa 32 poena, a pratio ga je Henri sa 18. U poraženom sastavu Kulagin je imao 17, Džonson 16, dok je Dragan Apić za pet minuta upisao dva poena i po jedan skok i ukradenu loptu.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Matijs Lesor predovdio je Unikahu u pobedi nad Albom rezultatom 91:90. Francuski centar odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, nanizao je 18 poena uz šut iz igre 6/6, odnosno sa slobodnih bacanja 6/7. Na sve to on je zabeležio i sedam skokova što mu je donelo ukupan indeks korisnosti od 32.

Domaća ekipa bila je bolja u prvom poluvremenu, njih je predovdio Siva koji je već u prvoj deonici zabeležio osam poena. Brzo su Nemci napravili razliku, ali su brzo i stali. Gosti preuzimaju kontrolu u trećoj deonici, a trojkom koju je postigao Dragan Milosavljević je pokrenuo seriju svog tima od 19:1. Srpski internacionalac početkom poslednje deonice novom trojkom doneo je i prednost svojoj ekipi.

U poslednja dva minuta meča nakon serije od 8:0 domaća ekipa imala je vođstvo od četiri poena, ali tada na scenu stupa Lesor. On je za dva minuta zabeležio dve blokade, dva pogođena bacanja i na kraju nakon promašaja Robertsa za tri imao ofanzivni skoko i zakucavanjem donosi pobedu svom timu.

Lesor je u timu Unikahe pratio Vašinski sa 17 poena, dok je Dragan Milosavljević upisao 10, uz četiri skokva i dva dodavanja. Na drugoj strani Siva je imao 14, dok su po 13 ubacili Nils Gifaj, Hermanson i Gijedraitis.

Francuski predstavnik opravdao je ulogu velikog favorita i rezultatom 79:75 savladao Andoru i stigao do prve pobede u ovoj seriji. Početkom treće deonice domaća ekipa je imala zaostatak od deset poena, ali je pametnom igrom to ipak uspela da nadoknadi. Igrač utakmice bio je Šarl Kaudi koji je postigao 21 poen uz dva asistencije i četiri skoka. U ekipi Zvezdana Mitrovića dvocifreni su bili i Slejter sa 15, Lajt sa 13, te Noa i Bilan sa po deset poena. U poraženom sastavu Dinj je postigao 16, dok je Dilan Enis upisao deset.

Igrači Valensije bili su bolji od litvanskog Ritasa i slavili su rezultatom 75:64. Gosti su nakon prve četvrtine imali prednost od osam poena, ali je već u drugom periodu ona polako počela da se topi. Nakon pauze domaća ekipa potpuno je preuzela kontrolu meča i utakmicu rutinski privela kraju.

U sastavu Valensije najbolji je bio Tomas sa 15 poena, a pratili su ga Abalde, San Emeterio i Dornekamp sa po 10. Kod gostiju su Sirvidis i Sili postigli po 11, dok su po deset zabeležili Parakuski i Girdziunas.

Četvrtfinalni dueli igraju se na dve pobede. Revanš mečevi su zakazani za 8. mart, a evenutalne treće utakmice bi se igrale 13. marta.

Evrokup – četvrfinale, 1. mečevi

Utorak

Uniks Kazanj – Lokomotiva Krasnodar 86:66 /1:0/
(Mekolum 32 – Kulagin 17)

Alba – Unikaha 90:91 /0:1/
(Siva 17 – Lesor 18)

Asvel Lion – River Andora 79:75 /1:0/
(Kaudi 21 – Slejter 15)

Valensija – Ritas 75:64 /1:0/
(Tomas 15 – Sirvidis, SIli 11)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter