0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Bemax/Ivica Veselinov

ABA LIGA: Cibona do nogu potukla Megu u ‘Draženovom domu’

Objavljeno: 03.03.19 u 23:05

Košarkaši Mega Bemaksa su u okviru 20. kola ABA lige izgubili u Zagrebu od ekipe Cibone sa 89:71 (22:13, 23:22, 22:20, 22:16).

Izabranici trenera Dejana Milojevića su odigrali loš meč u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ gde su od kraja prve četvrtine bili u rezultatskom zaostatku, da bi u par navrata uspeli da se približe domaćoj ekipi, ali ne i da ugroze pobedu Cibone. Trener Mega Bemaksa na ovom meču nije mogao da računa na Ognjena Čarapića.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaksa su bili Nikola Mišković sa 19 poena i Adam Mokoka sa 15. U ekipi Cibone se istakao Damir Markota sa 22 poena.

Posle 20. kola ABA lige, Mega Bemaks je na 5. mestu sa skorom 10-10 dok je Cibona zabeležila osam pobeda. U narednom kolu u ponedeljak 11. marta od 18 časova Mega Bemaks dočekuje u Sremskoj Mitrovici aktuelnog osvajača ABA lige ekipu Budućnost VOLI.

Dejan Milojević je počeo meč sa petorkom Ašćerić, Mokoka, Atić, Mišković i Nikolić. Odlična odbrana Mege na početku meča gde su Cibonu držali na samo 2 poena skoro 5 minuta za vođstvo 2:7. Ipak, usledio je veoma slab period u igri Mege na obe strane terena, što Cibona koristi za seriju 16:1 i dvocifreno vođstvo 18:8. Lošu seriju prekida Mokoka trojkom a rezultat posle 10 minuta je 22:13 za Cibonu.

Dobra energija igrača Mege na početku druge četvrtine, gde iz skokova u napadu stižu do poena da bi Atić trojkom iz ugla spustio razliku na samo poen, 22:21. Cibona odgovara sa nekoliko pogođenih trojki i vraća dvocifrenu prednost, 37:25. Mokoka pogođa trojku, pod košem je siguran i Fundić, a na to se nadovezao i Mišković sa 5 vezanih poena za 40:35. Cibona uspeva sa 5:0 da završi poluvreme za 45:35 posle 20 minuta igre.

Drugo poluvreme otvara Mišković trojkom, ali Mega nastavlja da se muči u napadu, pa je prednost Cibone dostigla i najvećih 14 poena. Ratkovica i Mokoka trojkama uspevaju da održe Megu u igru, da bi mladi Francuz posle skoka u napadu u poslednjim sekundama za 67:55 pred poslednjih 10 minuta igre.

Na 7 minuta do kraja meča Mega je uspela da spusti minus na osam poena, ali Cibona odgovara sa dve brze trojke, posle kojih Mega više nije uspela da ugrozi pobedu Cibone za konačnih 89:71.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mega Bemaksa Dejan Milojević je istakao da je njegova ekipa odigrala loš meč:

– Čestitke ekipi Cibone na zasluženoj pobedi. Odigrali smo loš meč, bili smo previše mekani celu utakmicu. Bili smo na 2,3 koša od totalnog povratka u utakmicu na nekih sedam minuta do kraja međutim, neki šutevi nisu ušli. Mislim da je Rozićev šut sa 10 metara u poslednjoj sekundi napada prelomio utakmicu. Imamo još dva meča do kraja sa najjačim ekipama u ligi i pokušaćemo da se predstavimo u što boljem svetlu protiv Budućnosti i Crvene zvezde – izjavio je Milojević.

Cibona: Bilinovac, M. Ljubičić, Rogić 9, Marić 12, Bundović 14, Gilbert, Novačić 7, Prkačin, Rozić 13, K. Ljubičić 12, Pilepić, Markota 22.

Mega Bemaka: Janjić, Marjanović, Ratkovica 3, Ašćerić, Mišković 19 (7 skokova), Atić 14, Cerovina 1, Koprivica, Nikolić 10, Mokoka 15, Fundić 7, Stanić 2.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter