0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Bili smo mudri, baš onako kako treba u ‘Morači’; REPEŠA: Pojedinci kao da nisu bili u dvorani, Ivanović se vraća uskoro!

Objavljeno: 01.03.19 u 21:45

Košarkaši Bajerna ostvarili su važnu pobedu u borbi za plej-of Evrolige.

Šest kola ostalo je do kraja regularnog dela, a tim iz Minhena večeras je savladao rezultatom 89:75 podgoričku Budućnost u ‘Morači’.

Nekadašnji trener Crvene zvezde, a sada nemačkog tima zahvalio se navijačima na dočeku.

– Počeli smo dobro, da bi oni u drugoj četvrtini igrali jako u odbrani, ušli u dobar napadački ritam. Na poluvremenu smo bili svesni da ne možemo tako da nastavimo. Izašli smo drugačije u nastavku, igrali smo pametno, iz odbrane došli do nekoliko lakih poena, a kasnije čitali igru, bili mudri, baš onako kako smo se dogovorili i kako treba da se igra ovde, kazao je Radonjić, a prenose ‘Vijesti‘.

Ekipa za koju nastupaju srpski internacionalci Stefan Jović, Nemanja Dangubić i Vladimir Lučić ima i dalje šanse za plej-of.

– Naša razmišljanja i želje, i nešto što je postavljeno kao očekivanje jeste da budemo konkurentni. Mi smo više nego konkurentni, imamo 12 pobeda. Rivali su nam ekipe koje su imale veće ambicije. Sada želimo da ostvarimo što bolje rezultate, da se borimo, a verujem da ćemo na kraju biti zadovoljni, kazao je Radonjić.

FOTO: KK Budućnost Voli

Sa druge strane trener domaće ekipe Jasmin Repeša nije bio zadovoljan viđenim večeras i novim porazom njegove ekipe u elitnom košarkaškom takmičenju.

– Teško je reći nešto pametno, iskren da budem. Tim koji je najstandardniji u Evroligi, koji igra 40 minuta na istom nivou, a videli ste šta se dogodilo. Nemam komentar, počeo je on, pa nastavio o tome što je sastanak sa igračima bio nešto duži:

– Možda bi morao da bude i duži, s obzirom na to kako su izgledali pojedinci. Ne govorim o kvalitetu igre, već o govoru tela. Pojedinci kao da se nisu pojavili na utakmici. Videli ste energiju pre pet dana, videli ste večeras. Ako mi neko objasni statistiku plus-minus za dva igrača da za 20 minuta iznosi minus 24, onda bi za 40 minuta bilo minus 50 – ja ne znam šta je to, rekao je on.

Hrvatski stručnjak zna kako da pronađe rešenje za ovakvu igru, a za kraj je najavio da će već u narednom meču u konkurenciji biti i Nikola Ivanović.

– Hitna reakcija, ono što sam im i rekao u svlačionici. Deset minuta dobre košarke, trčanja, protoka lopte, dobre energije, odbrane… I to je to. Razmišljam da Ivanovića ubacim protiv Zadra. On mora odmah da uđe u intezitet, jer nema vremena, zaključio je Repeša, a prenele su ‘Vijesti‘.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter