0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Fener obezbedio domaći teren u plej-ofu, Armani slavio u Podmoskovlju

Objavljeno: 28.02.19 u 20:45

U prva dva meča Evrolige koja su odigrana večeras pobede su zabeležili Fenerbahče i Armani nad Efesom, odnosno Himkijem.

Fenerbahče je protiv Efesa zabeležio treću pobedu u nizu u Evroligi rezultatom 84:66, iako je početak meča nagovestio da bi Efes mogao da nastavi seriju trijumfa nad Fenerom (vezali tri pobede) nakon što su meč otvorili sa 17:9.

No, izabranici Željka Obradovića su serijom 16-0 napravili preokret i više se nisu osvrtali. Uspeo je tim Efesa da priđe na minus od deset poena pred ulaz u poslednju deonicu, ali šanse za preokret nije bilo.

Prednjačio je Nikola Kalinić u pobedničkom timu sa 15 poena, Marko Gudurić je ubacio četiri manje uz četiri asistencije, a sjajni su bili i Kostas Slukas sa 17, čime je ujedno i prebacio cifru od 1000 ubačenih poena u Evroligi, kao i Luiđi Datome sa 13 poena.

Vasa Micić je u poraženom timu od sedam šuteva samo jedan pogodio, uhvatio tri lopte i podelio pet asistencija. U Efesu se istakao Adrijen Moerman sa 18 poena.

Do kraja ligaškog dela ostalo je još šest kola, a Fener je već obezbedio jedno od prva četiri mesta i za plasman na fajnal for će se boriti sa prednošću domaćeg parketa.

Sa druge strane, Efes ima skor 15-9 i nalazi se na četvrtom mestu.

U drugom meču koji je odigran nešto ranije Himki je tokom prvih pola sata vodio, ali je na kraju ipak pobedu odneo Armani rezultatom 90:88. 

Velike zasluge za pobedu idu Nemanji Nedoviću i Vladimiru Micovu, koji je na asistenciju Nedovića pogodio trojku za 88:87, posle čega je Majk Džejms penalima odveo Armani na tri poena viška, što su igrači Himkija samo smajnili do kraja.

Kod pobednika Micov je ubacio 15 poena, jedan manje od Džejmsa, dok je Nedović brojao do sedam, a u Himkiju je prednjačio Šved sa 23, dok je Čarls Dženkins ubacio 15 a Marković dva poena.

Himki nema šanse da se domogne doigravanja, dok je Armani ovom pobedom napravio veliki korak pošto šest kola pre kraja ima skor 13-11 i zauzima šesto mesto.

Evroliga, 24. kolo

četvrtak:
Himki – Armani 88:90
Fenerbahče – Anadolu Efes 84:66
Makabi – Darušafaka
Baskonija – Žalgiris
Gran Kanarija – Panatinaikos

petak:
Budućnost – Bajern
Olimpijakos – CSKA Moskva
Barselona – Real Madrid

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter