0
Košarka

RASIZAM U ITALIJI: Protivnici ga vređali zbog toga što je Srbin, a kada se pobunio bio je kažnjen (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.19 u 18:30

Nakon Aleksandra Kolarova još jedan Srbin suočava se sa rastističkim uvredama u Italiji. Ovoga puta reč je o jednom košarkašu. 
Na utakmici za ekipe do 18 godina između KUS iz Barija i Virtus Katanzara srpski košarkaš suočavao se sa pravom agonijom tokom meča. Po pisanju italijjanskih medija košarkaš Virtusa Nikola Marković je trpeo rasne uvrede zbog toga što dolazi iz Srbije. 

Kako je medijima rekao Marković tokom meča dva košarkaša protivničke ekipe su mu dobacivala da je ‘srpsko go**o’ i ‘ciganštura’. Uvrede nisu naišle na reakciju sudija, a kada se naš košarkaš pobunio dobio je tehničku grešku, a u znak protesta on i njegovi saigrači napustili su teren. 

Predsednik skupštine Katanzara Marko Polimeni istakao je nakon meča da je ovo nesrećan događaj i da u potpunosti osuđuje ponašanje igrača Barija.

– Markovića su saigrači zaštitili od nasilja i rasističkih pobuda. Ksenofobičnu mržnju ćemo uvek osuđivati i nema joj mesta u sportu. Pomoći ćemo Nikoli da prevaziđe sve neprijatnosti, istakao je Polimeni

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter