0
Košarka

FOTO; STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET: To je to, Srbija putuje u Kinu!

Objavljeno: 24.02.19 u 17:48

Košarkaška reprezentacija Srbije današnjom pobedom obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo.

Izabranici Aleksandra Đorđevića savladali su u poslenjoj utakmici ‘šestog’ prozora ekipu Izraela rezultatom 97:76 (26:18, 23:15, 18:17, 30:26).

Nakon poraza koji su Orlovi doživeli pre nekolik dana u Talinu od Estonije rezultatom 71:70, bilo je jasno da samo pobeda sigurno vodi našu selekciju na završni turnir. Umesto Paunića i Jovanovića, za današnji duel u timu su bili Lučić i Milutinov, a navijači su prepoznali značaj utakmice, te do psolednjeg mesta ispunili tribine dvorane ‘Aleksandar Nikolić’. Sve je bilo spremno za pravi spektakl, u publici su se našle legende poput Dude Ivkovića, Duleta Vujoševića, ali i Ivana Španović, a Milan Mačvan je dobio prigoadan poklon od predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića za sto utakmica u nacionalnom dresu.

FOTO; STARSPORT

Poneima Birčevića, Tepića i trojkom Dragana Milosavljevića koji je bio sjajan i u Talinu, Srbija serijom od 9:0 otvara utakmicu. Nastavili su Orlovi da održavaju prednost, a gosti ipak na četiri minuta do kraja prve četvrtine poenima Zalmansona stižu do izjednačenja. Brzo su to odbranili Teodosić i Milosavljević, a na odmor naša selekcija odlazi sa osam poena prednosti.

Tokom drugog perioda košarkaši Izraela uspevali su da na nekoliko momenta smanje razliku, ali je fenomenalni Dragan Milosavljević predvodio našu selekciju u ovom delu utakmice i poenima održavao razliku. Do kraja ovog dela nekadašnji igrač Partizana, a sada španske Unikahe sa linije za slobodna bacanja vodi Srbiju na ‘plus 11’, a nakon poena za dva Marka Simonovića Srbija odlazi na veliki odmor sa 16 poena prednosti.

FOTO: STARSPORT

Ono što niko nije smeo da izgovori, svima je bilo jasno nakon dve odigrane četvrtine, izabranici Aleksandar Đorđevića potpuno su kontrolisali utakmicu. Treća četvrtina bila je u poitpunoj kontroli Orlova koji su nakon deset minuta igre u tom delu imali čak 17 poena razlike. Tokom poslednje deonice atmosfera u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ bila je karnevalska, pogađali su svi redom, a za kraj među strelce se trojkom na asistenciju Alekse Avramovića upisao Ilija Đoković. Ono što je Dragan Milosavljević radio u prvom, to je Vladimir Lučić u drugom koji je predvodio naš tim do nove pobede.

Najefikasniji u satavu Srbije bio je Vladimir Lučić sa 22 poena i četiri skok, a Milosavljevića je imao dva poena manje. Miloš Teodosić je ubacio 11, a Nikola Milutinov 10. Na drugoj strani Koen je upisao 16, a paritli su ga Klajn sa 12, te Zosman, Ziv i supertalentovani Edi Avdija sa po 10.

FOTO: STARSPORT

Ovom pobedom Orlovi su obezbedili plasman na završni turnir koji će se odigrati u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, a žreb za ovo takmičenje je 16. marta.

SRBIJA – IZRAEL 97:76
(26:18, 23:15, 18:17, 30:26)

SRBIJA: Avramović 2, Birčević 9, Đoković 3, Gagić, Simonović 5, Jelovac 8, Lučić 22, Milosavljević 20, Milutinov 10, Raduljica 5, Teodosić 11, 9as, Tepić 2.

IZRAEL: Avdija 10, Klajn 12, Menco 3, Segev, Ziv 10, Koen 16, Ginat, Gut, Pnini 3, Timor 3, Zalmanson 10, Zosman 9.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter