0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Euroleague ANGT / Crvena zvezda mts / Dragoslav Zarkovic

TOMIĆ SKAUTIRAO: Zvezda ‘stotkom’ ispratila Cedevitu i najavila finale Evroliginog ANGT turnira!

Objavljeno: 23.02.19 u 18:34

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ovogodišnjeg ANGT juniorskog turnira Evrolige ‘Marko Ivković’ pošto su u poslednjem meču grupe A savladali ekipu Cedevite sa ubedljivih 102:59 (28:17,24:8,26:18,24:16).

Ovom pobedom crveno-beli su samo potvrdili prvo mesto i plasman u finale, koje su praktično obezbedili već nakon druge utakmice u petak uveče.

Najefikasniji na meču bio je kapiten beogradskog tima Lazar Vasić sa 15 poena, Tomašević je ubacio 14 isto koliko i Mašić, Pavićević i Manojlović su zabeležili po 12, a Nemanja Popović je imao dabl-dabl sa 10 poena i 11 skokova. Na drugoj strani su Daniel Pavičić i Zvonimir Stunja upisali po 14, a Strunjak 10.

FOTO: Euroleague ANGT / Crvena zvezda mts / Dragoslav Zarkovic

Bez obzira na činjenicu da su u ovaj meč ušli sa obezbeđenim plasmanom u finale, crveno-beli su ponovo od samog starta odigrali maskimalno ozbiljno, agresivno pa ni rezultat takve igre nije izostao. Ekipa sa Malog Kalemegdana brzo je povela 11:4, pa 16:6, gosti su smanjili na 16:10, ali od tog trenutka na parketu je igrao samo jedan tim.

Prednost je rasla iz minuta u minut, na poluvremenu je bilo 52:25, i pitanje pobednika bilo je rešeno, a u drugom delu trener Bojan Đerić je ponovo ukazao šansu svim igračima, koji su rutinski uvećali prednost do konačnih 102:59. Utakmicu crveno-belih juniora pratio je stručni štab seniroskog tima, trener Tomić, Gavrilović, Topić i Kosovoić kao i prvotimac Nemanja Nenadić.

FOTO: KK Crvena zvezda mts
FOTO: KK Crvena zvezda mts

Ekipa Crvene zvezde tako su se i devetu godinu zaredom plasirali u finale ovog turnira, a ime protivnika saznaće oko 20 časova kada bude bio poznat pobednik derbija grupe B između ekipe Sarajaveo Sparsa i beogradske Mege.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter