0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda mts

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Zvezdini juniori dočekuju najkvalitetnije evropske ekipe na turniru ‘Marko Ivković’!

Objavljeno: 19.02.19 u 16:21

Evroligin turnir za juniore ‘Marko Ivković’ 2019.godine otvaraju ekipe Crvene zvezde i Olimpijakosa u petak od 10 časova.

Za mesto na završnom turniru u Vitoriji boriće se Venecija, Olimpijakos, Cedevita, Fenerbahče, Mega, Olimpija, Sparsi i domaćin Crvena zvezda, a svi mečevi ubiće igrani u dvorani u Železniku.

Košarkaški klub Crvena zvezda, grad Beograd i Republika Srbija već dugi niz godina organizuju Evroligin ‘Next Generation’ turnir ‘Marko Ivković’ za juniore, igrače do 18 godina. Ovaj turnir koji se svake godine organizuje krajem februara je i od strane Evrolige ocenjen najvišim ocenama. Ove godine za jedno mesto na finalnom turniru boriće se osam timova podeljenih u dve grupe.

U grupi A takmičiće se ekipe Cedevite, Venecije, Olimpijakosa i domaćina turnira Crvene zvezde, dok se u grupi B nalaze se ekipe Sparsa, Fenerbahčea, Olimpije i ekipe Mege.

Utakmice će se igrati od petka do nedelje u dvorani u Železniku, a turnir otvaraju ekipe Olimpijakosa i Crvene zvezde. Crvena zvezda kao bivši prvak Evrope i dvostruki finalista (Madrid i Berlin) ima niz od 39 uzastopnih pobeda i osam uzastopnih osvojenih kvalifikacionih turnira koji su organizovani u Beogradu. I ove godine crveno-beli ulaze u takmičenje sa najvišim ambicijama, a izabranici trenera Bojana Đerića slove za jednog od glavnih favorita.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crvena zvezda i grad Beograd i Republika Srbija već dugi niz godina organizuju @euroleague Next Generation turnir „Marko Ivković“ za juniore, igrače do 18 godina. Ovaj turnir koji se svake godine organizuje krajem februara je i od strane Evrolige ocenjen najvišim ocenama. Ove godine za jedno mesto na finalnom turniru boriće se 8 timova podeljenih u dve grupe. U grupi A takmičiće se ekipe Cedevite, Venecije, Olimpijakosa i domaćina turnira Crvene zvezde. U grupi B nalaze se ekipe Sparsa, Fenerbahčea, Olimpije i ekipe Mege. Utakmice će se igrati od petka do nedelje u dvorani u Železniku, a turnir otvaraju ekipe Olimpijakosa i Crvene zvezde. #ANGTBelgrade #WeAreTheTeam #kkcz

A post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk) on

Sve utakmice će kao i prethodne dve sezone biti pokrivene i prenosima, što kroz TV prenose, kao i kroz ostale platforme i društvene mreže, po čemu je beogradski turnir jedinstven među ostalim kvalifikacionim turnirima u Evropi. Ove godine klubovi koji stižu u Beograd imaju dosta iskustva što se tiče nastupa na ovim turnirima, uz nekolicinu momaka od kojih se mnogo očekuje i u seniorskoj košarci…

Ekipa Cedveite vraća se u takmičenje nakon prošlosezonske pauze, ovo će im biti osmi nastup u kvalifikacijama, poslednji put 2017.godine bili su peti u španskom Hospitaletu. Ekipa Olimpijakosa najveći uspeh ostvarila je prošle godine kada je bila četvrta na turniru u Minhenu. Ekipa Venecije po četvrti put će učestvovati na kvalifikacinom turniru, prošle sezone italijanski tim je bio šesti u Beogradu.

U Grupi B uz ekipu Olimpije, najveći staž učestvovanja na ovim turnirima ima ekipa Fenerbahčea koja će po deveti uzastopni put igrati ovo takmičenje. Finalista iz 2012. godine dolazi u Beograd sa velikim ambicijama, a najvećeg rivala u grupi imaće u ekipi Mege koja je pre dve godine igrala finale turnira u Istanbulu, dok je prošle završila takmičenje kao trećeplasirana. Olimpija će se po 12.put boriti za učešće na završnom turniru. Na svom poslednjem učešću 2017.godine u španskom Hospitaletu slovenački klub je bio sedmi. U znaku broja sedam je i ekipa Sparsa koja će po sedmi put učestvovati na ovom turniru, a prošle sezone ekipa koja je 2016.godine igrala finale protiv Crvene zvezde bila je sedma.

Kompletna satnica odigravanja utakmica:

Petak

Crvena zvezda – Olimpijakos 10.00h
Cedevita – Venecija 12.00h
Fenerbahče – Spars 14.00h
Mega – Olimpija 16.00h
Crvena zvezda – Venecija 18.00h
Olimpijakos – Cedevita 20.00h

Subota
Mega – Fenerbahče 10.00h
Olimpija – Spars 12.00h
Olimpijakos – Venecija 14.00h
Crvena zvezda – Cedevita 16.00h
Spars – Mega 18.00h
Fenerbahče – Olimpija 20.00h

Utakmice za plasman od trećeg do osmog mesta igraju se u nedelju od 10 časova, kao i standardna takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki. Finale je na programu istoga dana od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter