Dugogodišnji trener Partizana i čovek koji je dugo ‘ratovao’ protiv Crvene zvezde, imao je šta da kaže na dešavanja u Nišu u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Duško Vujošević je u izjavi za ‘Telegraf‘ dao svoj komentar o jučerašnjim dešavanjima u ‘Čairu’, odbijanju igrača Crvene zvezde da prime medalje za drugo mesto u Kupu Radivoja Koraća, kao i odluku da se trener Milan Tomić ne pojavi na konferenciji za medije.


Jedini koji se obratio javnosti bio je Nebojša Čović koji je izneo niz optužbi na račun Košarkaškog saveza Srbije i sudija jučerašnjeg finala.

– Ja mislim da uvek, na svakoj utakmici, ima nekih situacija gde ljudi imaju pravo na različita mišljenja o suđenju – rekao je bivši trener Partizana, Duško Vujošević.

Kratko, ali vrlo jasno je poručio šta misli o povlačenju poražene ekipe sa parketa.

– Ja se sa tim ne slažem. Ali, svako ima pravo da odluči šta će da radi.

Vujošević je 2015. godine, kada je Partizan posle dugo vremena izgubio dominaciju u srpskoj košarci, naterao svoje igrače da pred punim ‘Pionirom’ i zvezdašima aplaudira igračima Crvene zvezde na osvojenoj titulu.

– Ne sećam se dobrog tog finala. Ali, prosto. Onaj ko izgubi teba da ima snage da to podnese. Mislim da je sasvim normalno i sportski da ekipa bez obzira na rezultat ostane i primi medalju koju je osvojila. Zato sam to i uradio tada – poručio je Vujošević.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.