1
Košarka

FOTO: KK PARTIZAN

HOTSPORT ANALIZA: Kako je Andrea Trinkijeri postavio ‘domaći zadatak’ Milanu Tomiću

Objavljeno: 18.02.19 u 10:30

Nešto više od tri meseca i prvi trofej za Andreu Trinkijerija u Beogradu.

Upravo je simpatični Italijan jedan od ključnih u pobedi koja je crno-belima donela novi trofej osvajača Kupa Radivoj Korać.

Videlo se još krajem novembra da, iako je stranac, Trinkijeriju znači taj ‘večiti okršaj’. Međutim, kako je njegov boravak u Beogradu jedan veliki proces, koji je tada bio u začetku, falila je jedna četvrtina da ozbiljno ugrozi i u prvom derbiju ove sezone Crvenu zvezdu.

Ali je to učinio sinoć, dva i po meseca kasnije – za ‘Žućkovu levicu’.

Svestan da je u Nišu bez bitnih šrafova Zagorca i Nikolića, ali i da Milanu Tomiću nedostaju pojedinci, Trinkijeri je odradio odličnu pripremu finalnog okršaja, utisak je, dosta pre finala završnog turnira u ‘Čairu’. Za razliku od svog kolege na drugoj strani, crno-beli su igrali sa idejom i kontrolisali veći deo utakmice iako nisu imali ubedljiviju prednost.

Perfektno postavljena odbrana od strane košarkaša Partizana koju su crveno-beli razbijali samo šutem za tri poena, kojih je falilo kako bi stigli do pobede sinoć. Dvocifren broj skokova više za Partzan, ali je upravo zbog jednog ofanzivnog Crvene zvezde malo falilo da utakmica ode u produžetak sinoć.

Upravo je odbrana bila i ključ za vođstvo koje je skoro celim tokom utakmice bilo na strani Partizana. Crno-beli igraju sa više samopouzdanja, što im je falilo da se nađu među najboljih osam ekipa Evrokupa. Da je Italijan od starta sezone uz tim, možda bi Partizan izgledao još bolje, ali je i ovako Andrea Trinkijeri došao do Kupa Radivoj Korać.

– Njihov talenat protiv naše odbrane, i mi smo na kraju dobili, rekao je italijanski stručnjak posle utakmice kao predlog novinarima za naslov o finalnoj utakmici.

I tako je bilo, uspeo je Trinkijeri za svega par dana da uklopi Ognjena Jaramaza koji je delovao homogeno, pogotovo kada je odbrana u pitanju. Iako bez Alekseja Nikolića koji važi za jednog od ‘specijalista odbrane’, crno-beli su se odlično branili. Upravo je izostanak slovenačkog beka bio i razlog što su crveno-beli imali ukradene lopte, ali je Bandža Si pokazao da itekako može da izraste u lidera, makar kada je odbrambeni deo u pitanju, pošto je svaki zadatak u defanzivi besprekorno odradio.

Poslednji napadi oba tima na utakmici odraz su upravljanja Trinkijerija i Tomića svojim timom. Italijan je nacrtao perfektnu akciju, Džok Lendejl je ostao pod košem sa dosta nižim Bilijem Beronom i izvukao dva slobodna bacanja nakon očiglednog faula Amerikanca, dok je Zvezda u poslenjem napadu želela da ponovi isto, s’ tim što je lopta nabačena na Cirbesa koji je pred sobom upravo imao australijskog centra.

Andrea Trinkijeri je juče definitivno nadmutrio Milana Tomića u ‘Čairu’, ali priliku da mu se oduži Tomić ima već 3. marta.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter