0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BESNE U MADRIDU: Real traži kazne zbog skandala u finalu Kupa kralja, najavljeno istupanje iz ACB lige (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.19 u 20:08

U Srbiji se još uvek priča o završnici Kupa Radivoja Koraća, a tek je skandalozno bilo u završnici španskog Kupa kralja.

Završnica i poslednjih 10 sekundi su bile zaista dramatične. Najpre je Entoni Rendolf otvorenom šakom udario po glavi Krisa Singltona na čistom polaganju, kada bi verovatno razlika bila plus četiri u korist Barse, ali čist faul nije dosuđen, a onda je u kontri Džejsi Kerol pogodio uz faul Kjurika i Real je poveo sa pola koša.

Potom je u poslednjoj nacrtanoj akciji za Anta Tomića, hrvatski centar pogodio prvo obruč, pa tablu i onda je usledila blokada Rendolfa, ali su nakon pregledanog snimka sudije ipak priznale koš i pobedu Barselone.

– Ovo nije blokada pa da raspravljamo da li je regularan ili ne. Ovo je skok. Dvojica naših igrača su iza sudije gledale snimak i slavili su jer su videli šta se desilo. A sudije su mi onda rekle da koš važi, bez bilo kakvog objašnjenja – besan je bio trener Reala Pablo Laso.

Zbog toga je Real zatražio oštre kazne za sudije Garsijea Gonzalesa, Pereza Pereza i Himeneza Truhilja, te da im ti arbitri više ne sude u španskom prvenstvu.

Takođe, Real je najavio da će istupiti iz ACB lige, ukoliko njegovi zahtevi ne budu ispunjeni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter