0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILAN TOMIĆ: Lakše će biti u finalu protiv favorita, Partizan je to zvanje zaslužio prikazanim igrama…

Objavljeno: 17.02.19 u 00:22

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u polufinalu nacionalnog Kupa ekipu Mege rezultatom 92:73 i zakazali finalni susret sa ’večitim’ rivalom Partizanom u nedelju od 17 časova.

Velika borba vodila se tri četvrtine utakmice, ali je u poslednjem kvartalu Zvezda zaigrala prepoznatljivu agresivnu odbranu i ubrzala ritam i tako došla do bezbedne razlike i plasmana u finale.

Trener crveno-belih Milan Tomić istakao je će biti mnogo lakše igrati finale, nego mečeve protiv Dinamika i Mege.

– Čestitam igračima na finalu, sutra protiv Partizana će biti totalno drugačija utakmica od ove dve protiv Dinamika i Mege. Biće mnogo lakše igrati protiv favorita, za šta Partizan važi na osnovu prikazanog na ovom turniru. Videćemo da li možemo da vratimo Kup u naše vitrine. Moramo dobro da razmislimo kako da odreagujemo na vrlo kratko vreme do finala, jer igramo sutra već u pet. Sigurno da Partizan ima određenu prednost, završili su meč mnogo ranije, ali moramo da budemo spremni, rekao je Tomić.

Košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac naglasio je da ekipa igra bolje iz meča u meč.

– Bitna pobeda za nas, Mega je sjajna talentovana ekipa koja u svakom meču pruža maksimum, a tako je bilo i dana. Mučili smo se sa njima više od tri četvrtine i na kraju prelomili. Juče smo igrali izuzetno loše, bitno je da smo se digli. Očekuje nas izuzetno teško finale, kazao je Davidovac.

FOTO: STARSPORT

Trener Mege čestitao je crveno-belima i naglasio je da je loša igra njegovog tima u poslednjem periodu presudila.

– Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Korektno smo igrali 30 minuta, poslednja četvrtina je bila izuzetno loša. Postoje objektivni razlozi, Mokoka je odradio jedan trening pred Kup i videlo se da hramlje celo drugo poluvreme, Čarapić je povređen, pa smo imali problema u prenosu… Zvezda je ubacila neke šuteve i dobila dodatno samopouzdanje. Pobedio je kvalitetniji tim i želim im sutra sreću u finalu, rekao je Milojević.

Slično mišljenje imao je i košarkaš tima iz Sremske Mitrovice.

– Igrali smo dobru tri četvrtine, izgubili smo u četvrtoj dosta lopti lagano, nismo bili fokusirani, poručio je Filip Stanić.

Finalni meč Kupa Radivoj Korać između Partizan i Crvene zvezde zakazana je za sutra od 17 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter