Brzinom svetlosti preneta je vest da bi grčki Olimpijakos mogao da napusti tamošnje takmičenje i preseli se u neku drugu ligu Evrope.

Sve se zakuvalo u polufinalu grčkog kupa kada su crveno-beli iz Pireja napustili halu nezadovoljni suđenjem protiv ‘večitog rivala’ Panatinaikosa. Danas se pojavila vest da bi uprava grčkog tima mogla da zatraži istupanje iz svih grčkih takmičenja i priključila se ABA ligi.


Međutim, nije samo naša regionalna liga u vidokrugu Olimpijakosa. Navodno, gleda se i ka VTB ligi. Navodno, Rusi su se već zainteresovali da privu jednog takvog giganta pod svoje okrilje. Jedini problem je udaljenost, jer u VTB ligi pored Rusa igraju Belorusi, Estonci i Kazahstanci. To bi za sve timove od Atina i do Atine predstavljalo velike troškove. Postoji nada da bi mogao da se nađe neki dogovor sa sponzorom lige bankom VTB oko finansiranja dela gostovanja.

S druge strane ABA liga bi bila idealna, jer Atina nije toliko udaljena od recimo Beograda, Podgorice i Zagreba. Gde će Olimpijakos videćemo tek posle odluka koje donese KS Grčke na žalbu crveno-belih…