0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KUP RADIVOJA KORAĆA: Večiti derbi za ‘Žućkovu levicu’! (FOTO)

Objavljeno: 16.02.19 u 22:52

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Bemaks u meču polufinala Kupa Radivoja Koraća rezultatom 92:73 i tako se plasirali u finale turnira u Nišu. 

Crvena zvezda je u susret ušla sa tri promašene trojke, pošto su neprecizni bili Beron, Reglend i Lazić, nadovezao se lošim pokušajem i Boriša Simanić, a za to vreme Mega je ubacila pet poena, i to preko Zorana Nikolića sa penala, a potom i Miškovića za tri.

Prvi koš za crveno-bele ubacio je Reglend polaganjem.

Iako su uspeli da se odbrane, košarkaši Crvene zvezde nisu iskoristili napad, pa je Mega nakon kontre i asistencije Atića za Mokoku stigla do 7:2.

Crveno-beli su naredne poene postigli sa linije za slobodna bacanja, kada je Ristića faulirao Mokoka pri pokušaju zakucavanja, a Zvezdina petica iskoristila oba pokušaja, pa je rezultat posle prvih pet minuta igre bio 7:4 u korist Mege.

FOTO: STARSPORT

Novi konfuzan napad crveno-belih okončan je pogođenim flouterom Džoa Reglenda nakon pasa Dušana Ristića, ali je Megi prednost od četiri poena vratio Stanić košem uz faul Bilija Berona. 10:6.

Da crveno-bele ne služi šut pokazao je Boriša Simanić koji je vezao dva promašaja za tri poena, dok je sa druge strane za malo zakasnio sa blokadom, pa je Mega povela 12:7.

Uspeo je ipak da u narednom da zaustavi Atića blokadom, na drugoj strani Ristić je promašio čist zicer, a Mega preko Marjanovića i Ratkovice stigla do 16:7.

Crveno-beli su do same završnice prve četvrtine promašili sedam trojki, a tek iz osmog pokušaja došli do prve, i to preko Dejana Davidovca, a dodatno su smanjili igrači Zvezde vođstvo Mege nakon skoka u odbrani Filipa Čovića, faula Andrije Marjanovića nad Stratosom Perperogluom i pogođenim slobodnim bacanjima Zvezdinog Grka. Prethodno je i Čović mogao da dodatno približi Zvezdu sa linije penala, ali je oba puta bio neprecizan. Na kraju, prva deonica je okončana 16:12 nakon što je Kešelj izblokirao Fundića u poslednjoj sekundi deonice.

FOTO: STARSPORT

Očajna prva četvrtina tokom koje su igrači Crvene zvezde pogodili tek tri od 15 šuteva, a Mega ubacila dva koša više iz dva pokušaja više dobila je nastavak na početku druge četvrtine, gde je Davidovac promašio trojku, a Fundić oba slobodna bacanja.

Stratos Perperoglu je svoj četvrti poen postigao nakon što se izborio za poziciju protiv Ašćerića, ali je uzvratio Atić pogotkom za tri poena i 19:14.

Razigrao se Perperoglu, nakon dvojke ubacio i trojku, a već u sledećem napadu Mege Atić je odgovorio istom merom. 

Nije Perperoglu uspeo da nastavi sa pogocima, šut za tri završio je na prvom obruču, posle skoka u napadu i lopte za Cirbesa Nemac se nije snašao, izgubio loptu, a ona je posle kontre stigla do Fundića koji je lako završio pored Dejana Davidovca za 24:17.

Zvezdi je to bila peta izgubljena lopta, pa je Tomić na tajm-autu sa razlogom upitao svoje igrače „Koliko izgubljenih lopti?“, a Perperoglu je posle odmora pogodio novu trojku. Posle koša Atića Ratkovica je napravio faul nad Perperogluom, u nastavku akcije nadovezao se Davidovac polaganjem.

Sjajnu seriju nastavio je Atić pogođenom trojkom, a Perperogluu se pridružio Davidovac košem sa distance za 29:25Grk je u narednom napadu ostao sam na šutu za tri, ali nije bio precizan pa je razlika ostala na pet poena, kao i posle napada Mege.

FOTO: STARSPORT

Perperoglu je do svog 12. poena stigao sjajnim prodorom i polaganjem, a nova odlična odbrana Zvezde i promašaj Mege okončani su Čovićevom šestom asistencijom i realizacijom Cirbesa za 29:29.

Seriju Zvezde prekino je Zoran Nikolić polu-horogom, sa druge strane Cirbes je postigao svoj četvrti vezani poen, a posle kontre i poena Davidovca stigli su do vođstva igrači Zvezde – 33:31, a razlika je porasla na četiri poena preko Cirbesa, a kada je Mokoka faulirao Filipa Čovića i napravio svoju treću ličnu grešku, Zvezdin plej je iskoristio i pogodio prvo slobodno bacanje nakon tri promašaja za 36:31.

Do kraja poluvremena Mega je preko Atića i Stanića prišla na minus od jednog poena (38:37), ali nisu u dva navrata uspeli da pogode koš crveno-belih, dok je prvo Simanić sa linije za slobodna bacanja, a zatim i Dobrić nakon fantastične asistencije Reglenda uspeo da između dvojice igrača Mege uhvati loptu i atraktivnim alej-upom postavi konačnih 42:37 na poluvremenu.

Zvezda je na ovom meču imala podršku Pere Antića, Milana Gurovića i Marka Simonovića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Lošu odbranu Mege iskoristila je Crvena zvezda i preko Berona stigla do nove trojke, Mega je prišla na „-6“ zakucavanjem Nikolića, posle čega je usledila serija grešaka u vidu izgubljene lopte Bilija Berona, zatim ukradene lopte Ognjena Dobrića koji je presekao pas Atića, nadovezali su se upravo Dobrić promašenim polaganjem, zatim i Cirbes promašenim zakucavanjem, u narednom napadu Zvezde Mokoka je sjajno oduzeo loptu Džou Reglendu, ali nije Mega uspela da poentira, da bi posle kontre Nikolić napravio nesportski faul nad Dobrićem.

Bio je precizan Zvezdin košarkaš sa linije za slobodna bacanja, ali ne i Beron pri pokušaju za tri, a seriju katastrofalnih poteza sa obe strane zaključio je Reglend nesportskom ličnom greškom nad Zoranom Ašćerićem. Prvo je sa linije za slobodna bacanja polovičan bio Ašćerić, zatim je isti učinak imao i Nikolić, ali je Mega uspela da dođe do lopte nakon skoka Ašćerića u napadu, Dobrić je faulirao Atića, koji je iskoristio jedno slobodno bacanje, pa je rezultat posle krajnje haotičnog perioda bio 47:42 u korist crveno-belih.

Dobar napad Zvezde okončao je Cirbes polaganjem, a tome je prethodila četvrta lična greška Mokoke, što bi moglo da predstavlja veliki problem za Megu u završnici meča.

Beron je u narednom napadu crveno-belih izgubio loptu, Fundić je bio precizan ispod koša, a posle pogotka Berona za tri, te Mokoke sa druge strane za dva Zvezda je imala prednost od četiri poena, 52:48.

FOTO: STARSPORT

Mega je prišla na poen minusa nakon što je Cerovina posle promašaja Nikolića za tri i skoka u napadu Fundića pogodio trojku iz ćoška, a novom izgubljenom loptom, šestom za šest minuta igre u trećoj četvrtini, crveno-beli su Megi pružili priliku da preko Atića stigne do vođstva, 53:52.

Na 53:53 izjednačio je Ristić sa linije za slobodna bacanja, i to nakon što je prvo pogodio, a drugo promašio, potom dobio šansu da zbog ranijeg ulaska u reket igrača Mege ponovi, ali nije bio precizan.

Još jednom je Zvezda u svom narednom napadu izgubila loptu, sedmu u trećoj četvrtini, što je bio uvod u novi „hajlajt“ Ognjena Dobrića, koji je prvo sjajno sa leđa izblokirao Miškovića, a u narednom napadu iskoristio prostor i pogodio trojku za 56:53. Dobru rolu nastavio je Dobrić pošto je asistirao Ristiću za prednost od pet poena.

Dobra odbrana Čovića i „krađa“ poseda Cerovini nije rezultirala poenima, pošto je Zvezdin plej promašio šut za tri, ali ni Mega nije bila bolja, nakon što je Stanić napravio faul u napadu. Ispravio je Stanić grešku izblokiravši Perperoglua, a potom sa linije za slobodna bacanja pogodio jedno od dva posle faula Dobrića i primakao svoju ekipu na 58:54.

FOTO: STARSPORT

Nova izgubljena lopta Crvene zvezde, zbog koje je Tomić igračima na tajm-autu poručio da se smire, rezultirala je promašajem Ašćerića koji je Stanić popravio i prosledio u koš. Nastavio je Stanić seriju, pošto je sa linije za slobodna bacanja doneo izjednačenje (58:58).

Vratio je prednost Zvezdi Ristić nakon promašenog floutera, skoka u napadu i završnice ispod koša, ali su na poslednju pauzu između četvrtina igrači Mege otišli sa poenom viška nakon što je Mišković pogodio trojku sa osam metara za 61:60.

Posle promašaja Davidovca i Perperoglua za tri poena, Mišković je bio precizan sa druge strane i doneo Megi 63:60, ali je precizan bio i Beron i doneo novo izjednačenje, 63:63.

FOTO: STARSPORT

Novi statičan napad crveno-belih pokušao je prodorom da završi Reglend, ali nije bio precizan, kao ni Ristić posle skoka u napadu. 

Mega je opet povela preko Stanića, Perperoglu je izjednačio na 65:65, da bi odmah potom i ukrao loptu, asistirao Dobriću pa je Zvezda povela 67:65. 

Stanić je promašio zicer, Zvezda je u narednom napadu preko Dobrića izgubila još jednu loptu, ali ni Mega nije uspela da dođe do koša promašenom trojkom Miškovića, što su izabranici Milana Tomića kaznili pogotkom Berona za tri, pa su na šest minuta pre kraja utakmice igrači Zvezde imali prednost od šest poena, 70:65. 

Nova odlična odbrana Zvezde, faul Atića nad Beronom koji je pogodio oba slobodna bacanja, a potom novi sjajan prodor Perperoglua i asistencija za Berona doneli su Zvezdi plus od deset poena, 75:65.

Zakucavanjem Miškovića Mega je smanjila na 75:67, ali je Džo Reglend pogođenom trojkom doneo svojoj ekipi prednost od 11 poena. Novi promašaj Mege, nova kazna u vidu trojke Bilija Berona nakon asistencije Reglenda za vođstvo crveno-belih od 14 poena trasirali su put Zvezde ka plasmanu u finale, gde ih čeka Partizan.

 

Polufinale Kupa Radivoja Koraća

Crvena zvezda – Mega Bemaks 92:73

Crvena zvezda: 
Simanić 2, Cirbes 8, Lazić, Reglend 9, Beron 20, Čović 1, Kešelj, Nenadić, Davidovac 15, Dobrić 12, Perperoglu 14, Ristić 8

Mega Bemaks
Mišković 10, Ašćerić 4, Atić 20, Nikolić 7, Mokoka 5, Marjanović 2, Koprivica 0, Janjić 0, Ratkovica 2, Fundić 4, Cerovina 3, Stanić 16

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter