0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KRK: Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća!

Objavljeno: 16.02.19 u 18:44

Košarkaši Partizana savladali su FMP iz Železnika rezultatom 83:71 i tako obezbedili plasman u finale Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je polufinale Kupa Radivoja Koraća otvorio na najbolji mogući način. Poveli su 5:1 preko Vanje Marinkovića i Novice Veličkovića, koji je pogodio uz faul, a trojkom Marinkovića prednost je porasla na sedam poena, 8:1.

Prvi koš iz igre za FMP postigao je Bursać i smanjio na 8:3, na šta je Partizan vezao još šest poena preko Marinkovića i Renfroa i došao do dvocifrene prednosti (14:3), a tu razliku crno-beli su održali preko Lendejla uz faul i pogodak sa linije penala. Za FMP poene su postigli Đorđević i Pot.

FOTO: STARSPORT

Sredinom prve četvrtine košarkaši FMP-a su se malo razbudili, Jeremić trojkom pa Đorđević za dva su smanjili razliku na šest poena, ali je odgovor crno-belih bio brz, trojkom Pejdža vratili su se na deset poena viška (21:11), ali je u poslednjem minutu četvrtine Stefan Pot vezao pet poena i prepolovio razliku.

Drugu deonicu polu-horogom je otvorio Veličković. Novom trojkom Pota FMP je dodatno smanjio prednost Partizana, ali su Lendejl Ognjen Jaramaz ekipi Andree Trinkijerija vratili višak od osam poena, 28:19.

FOTO: STARSPORT

FMP je preko Đorđevića Rebeca ponovo uhvatio priključak (28:24), ali je na tu seriju odgovorio Bandža Si pogodivši trojku uz faul za 32:24.  U sedmom minutu druge deonice viđen je po nekim grobarima potez dosadašnjeg turnira, pošto je Nikola Janković pogodio svoju prvu trojku – 35:24.

 

Nedugo potom susret je morao da napusti Stefan Janković zbog nezgodnog pada nakon jednog polaganja – 37:28, a isto kao u prvoj, i drugu četvrtinu FMP je okončao vezavši šest poena – trojkom Rita, a potom i pogođenim dodatnim slobodnim bacanjem Jeremića nakon koša uz faul za minus od tri poena na poluvremenu – 37:34.

Početak drugog poluvremena otvorili su dobro igrači FMP-a, preko Pbota i Jeremića, kog je Marinković faulirao pri pokušaju za tri poena, stigli do 39:39, dok je sa druge strane precizan bio Nikola Janković.

FOTO: STARSPORT

Partizan je promašio dva šuta za tri poena preko Veličkovića i Renfra, a šansu da povede iskoristio je FMP preko Jeremića, koji je polaganjem doneo 41:39 svojoj ekipi. 

Nakon što je Rit napravio nesportski faul, Partizan je serijom 6-0 preko Lendejla sa penala, zatim zakucavanjem Sija te novim poenima Lendejla posle skoka u napadu stigao do 47:43. 

Tim iz Železnika je prepolovio prednost Partizana preko Šešlije i Jeremića, dok je crno-bele u vođstvu ostavio Renfro. Raspucali su se igrači oba tima, Si i Lendejl su bili precizni u Partizanu, Rit za FMP, a Partibzan je ponovo došao do dvocifrene prednosti preko Vanje Marinkovića koji je dve sjajne odbrane krunisao sa dve trojke za 59:49.

Nakon što su Rit i Uskoković približili „pantere“ na minus od šest poena, Jaramaz je povećao prednost crno-belih, a FMP je dobio priliku da se dodatno približi kada je Andrea Trinkijeri dobio tehničku grešku zbog negodovanja nakon što su arbitri dosudili faul Markusu Pejdžu. Precizan sa penala bio je Radovanović, smanjio na 63:57, i tim rezultatom okončan je treći period.

FOTO: STARSPORT

Poslednjih deset minuta pogotkom je otvorio Rit, ali su sa druge strane Lendejl sa dva vezana koša i Veličković blokadom, te polaganjem nakon pasa Renfroa iz kontre vratili deset poena viška (69:59). Na polovini četvrtine Aleks Renfro je sjajnim prodorom i atraktivnim zakucavanjem digao publiku na noge, a da je Partizan prvi finalista Kupa Radivoja Koraća bilo je jasno nakon što je Renfro postigao drugi vezani koš za 73:61.

Iako su u samoj završnici crno-beli napravili nekoliko grešaka, FMP nije uspeo da ozbiljnije pripreti, pa je susret okončan rezultatom 83:71.

Partizan će u finalu igrati sa boljim iz susreta Crvena zvezda – Mega Bemaks , koji je na programu u 21 čas. 

Finale bi trebalo da bude odigrano sutra u 17 časova.

Kup Koraća, polufinale:
FMP – Partizan 71:83
Dvorana „Čair“, Niš
Sudije: Belošević, Obrknežević, Nikolić

FMP: Rebec, Rit, Paunović, Uskoković, Jeremić, Momirov, Pot, Bursać, Radovanović, Vojinović, Šešlija, Đorđević

Partizan: N. Janković, Pejdž, Si, Marinković, Jaramaz, Gegić, Veličković, Pecarski, Renfro, S. Janković, Lendej, Gagić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter