0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ŠUŠKA SE: Budućnost namirisala novo pojačanje – da li je srpski reprezentativac realna opcija?

Objavljeno: 12.02.19 u 00:24

Još malo vremena ostalo je klubovima koji se takmiče u ABA ligi da pojačaju igrački kadar.

Skoro je izvesno da će se u plej-ofu regionalnog šampionata naći beogradski ‘večiti’, Cedevita i Budućnost, koja jedina i zvanično nije obezbedila prolaz.

Ulog je veliki, a ekipama sa Jadrana nije ostalo puno vremena da reaguju na tržištu i dovedu igrače za sam finiš sezone. Prelazni rok za erkipe iz ABA lige traje do 15. februara i tada će biti poznati konačno ‘oružje’ kojim ovi timovi raspolažu pred početak bitke vredan Evrolige.

Najmanje interesantno je u Zagrebu gde je skoro izvesno da će Slaven Rimac moći da računa na dosadašnje snage, predvođene Džejkobom Pulenom i Džastinom Kobsom, koji su glavni ‘krivci’ sjajnog niza koji ima u poslednje vreme ova ekipa. Kada se pogledaju preostale tri ekipe, prvi su potez povukli crveno-beli dovođenjem Kej Si Riversa. Jedno od najzvučnijih pojačanja danas je i zvanično predstavljeno, a samo nekoliko sati kasnije pojavila se informacija o novom igraču u Partizanu. Opremu ovog kluba trebalo bi da zaduži Ognjen Jaramaz, koji se u domovinu vraća iz Španije i narednih dana bi trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa crno-belima.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Upravo da se nešto tako može desiti najavio je gostujući u emisiji ‘U obruču‘ poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović. On je naglasio da bi Partizan i Budućnost narednih dana trebalo da odgovore na novo pojačanje Crvene zvezde.

– Zvezda je dovela novog igrača Kej Si Riversa, sjajan igrač, sjajan ‘bekgraund’. Kako će uklopiti tu hemiju sa puno sjajnih igrača na spoljnim pozicijama, videćemo. Vodeći timovi, Budućnost i Partizan takođe rade na osvežavanju kadrova pred odlučujuće borbe. Nemojte se iznenaditi da narednih dana bude još promjena u ABA ligi, rekao je Ražnatović.

Nije dugo vremena prošlo, a već su krenule spekulacije o tome ko bi mogao da obuče plavi dres kluba iz ‘Morače’. Od momenta kada je ovaj tim napustio Alen Omić traje potraga za igračem na poziciji centra. Žele Podgoričani da se pored Goge Bitadzea i Filipa Barovića dodatno osnaže pod košem. Tako su redom krenule licitacije ko bi mogao da se pojavi, prvi na listi je bio Ognjen Kuzmić, a kasnije i Stefon Lazme, Janis Borusis

Novo ime na ovom spisku je tridesetjednogodišnji srpski internacionalac Miroslav Raduljica. Spekuliše se da je velika želja uprave ‘plavih’ da u svojim redovima vide reprezentativca Srbije, ali problem u realziaciji ovog posla može da predstavlja čvrst ugovor koji on ima sa kineskim Đangsuom. On je letos produžio na još dve godine saradnju sa Dragonsima, pa ostaje pitanje koliko je realno da se nekadašnji igrač FMP-a, Partizana, Panatinaikosa i Olimpije u ovom momentu vrati na ‘stari’ kontinent.

FOTO: STARSPORT

Pored toga što do početka marta nema mečeva regionalnog šampionata, deluje da je pred nama veoma uzbudljiv period, barem do petka kada se završava prelazni rok…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter