0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita/Marin Sušić

ABA LIGA: FMP ispustio pobedu, Cedevita ‘preživela’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.19 u 18:51

Košarkaši Cedevite savladali su FMP iz Železnika rezultatom 87:85 u meču 19. kola ABA lige i tako napravili veliki korak ka drugom mestu na tabeli.

Košarkaši tima iz Železnika odlično su otvorili utakmicu, poveli 7:0, ali je na njihovih sedam vezanih Cedevita odgovorila sa pet više, pa je ubrzo na semaforu stajalo 12:7 u korist tima iz Zagreba.

Igralo se u naletima, te je FMP uzvratio novom serijom i sa 13-3 napravio novi preokret, nakon čega je prva četvrtina okončana vođstvom „pantera“ 26:19.

U drugoj četvrtini sastav iz Železnika je imao i deset poena razlike, ali je Džejkob Pulen sa dve vezane trojke domaćina održao u igri i zadržao veru da u drugih 20 minuta mogu da preokrenu minus od šest poena.

Održavao je FMP vođstvo i u trećoj deonici, nosili su „pantere“ Bursać za dva, nadovezali su se Radovanović, Jeremić i Rit za tri, dok je Cedevitu ponovo sjajni Pulen držao na podnošljivom minusu, a potom i sa linije za slobodna bacanja primakao na minus od samo jednog poena pred poslednjih deset minuta.

Vratili su gostujući igrači u poslednjoj četvrtini pet poena viška, ali je Cedevita preko Murića i Kobsa stigla do 75:75, pa se činilo da je pitanje momenta kada će i prelomiti utakmicu. Umesto toga, novi bljesak „pantera“, Pot je pogodio trojku za 82:77, potom i asistencija Rebecu za 84:77, nešto više od četiri minuta pre kraja meča.

Novom trojkom Pulena Cedevita je prišla na 84:80, potom je i Katić sa penala smanjio na samo poen minusa, da bi 1:16 pre kraja Murić trojkom doneo prvu prednost domaćem timu od prve četvrtine, ali ujedno i dovoljnu za konačnu pobedu, 87:85. Priliku da donese trijumf FMP-u imao je Pot, ali je promašio šut za pobedu u poslednjoj sekundi.

Sjajan je bio Pot sa 23 poena, dok je kod Cedevite prednjačio Pulen sa dva poena manje.

Cedevita je tako napravila veliki korak ka drugom mestu na tabeli i prednosti domaćeg parketa u polufinalnoj seriji doigravanja.

ABA liga, 19. kolo:
Cedevita – FMP 87:85
19.00 Partizan – Budućnost

ponedeljak:
18.00 Olimpija – Igokea

petak:
Mega Bemaks – Krka 80:72

subota:
Mornar – Crvena zvezda 57:90
Zadar – Cibona 95:91

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter