1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mornar/MEDIA Pro

ABA LIGA: Zvezda demolirala Mornar i zvanično osigurala prvu poziciju pred plej-of (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.19 u 20:41

Izabranici Milana Tomića stigli su do 18 pobede u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Oni su večeras u dvorani ‘Topolica’ savladali barski Mornar, rezultatom 90:57 (25:14, 25:12, 30:19, 10:12) i tako zvanično osigurali prvu poziciju.

Od prvog minuta današnje utakmice crveno-beli imali su prednost i kontrolu nad dešavanjima na parketu, dok su domaći igrači pružili jednu od najlošijih partija ove sezone. Bili Beron trojkom je otvorio utakmicu za goste, a na drugoj strani precizan za dva bio je Nemanja Vranješ. Nakon toga domaća ekipa skoro šest minuta nije zabeležila niti jedan poen, dok su na drugoj strani pogađali Odžo, Kešelj, Simanić… Crveno-beli tada prave seriju od 15:0 (17:2) i praktično nakon sedam minuta u uvodnom periodu rešavaju pitanje pobednika.

Tokom druge četvrtine nastavila se loša igra ekipe Mihaila Pavićevića, jednostavno domaći igrači su se mučili i teško dolazili do poena, dok je drugoj strani sve išlo ‘kao podmazano’. Do najveće prednosti u prvom poluvremenu crveno-beli dolaze na tri minuta do kraja druge četvrtine, pogodio je za dva Ognjen Dobrić i tako odveo svoju ekipu na ‘plus 19’ (21:40), a potom trojkom odveo svoju ekipu i na 20 poena prednosti (23:43).

FOTO: Mornar/MEDIA Pro

Za dve odigrane četvrtine Mornar je ubacio 26 poena, imali su Barani i problema u skoku, a ništa bolje nisu izgledali ni u nastavku. Nastavili su gosti da pogađaju, i kada ih nije služio šut, lako su dolazili na druge načine do poena. Na nešto manje od dva minuta pred poslednji period Dejan Davidovac sa linije za slobodna bacnanja Zvezdi donosi ‘plus 40’ (40:80). U poslednjoj četvrtini igrači kluba sa Malog Kalemegdana rutinski su ‘odradili posao’.

Najefikasniji u gostujućem sastavu na današnjoj utakmici bio je Bili Beron sa 14 poena, a pratili su ga Dobrić sa 13, te Ristić sa 11 i Odžo sa deset, a zanimljivo je i to da su se svi igrači Crvene zvezde, sem Alekse Radanova upisali među strelce. Na drugoj strani Strahinja Mićović je ubacio 15, Vranješ 11, Najt je imao poen manje.

Nakon ove pobede Crvena zvezda se okreće obavezama u Kupu Radivoja Koraća, u sklopu kog u petak igra protiv Dinamika. Kada je u pitanju ABA liga, oni se na parket vraćaju 3. marta i to ‘večitim’ derbijem. Barani su još ranije obezbedili opsatanak u ligi, tako da za njih ovaj poraz nije toliko ‘bolan’, a u narednom kolu oni se sastaju sa Igokeom u Laktašima.

FOTO: Mornar / MEDIA Pro

ABA liga, 19. kolo

Petak
Mega – Krka 80:72

Subota
Mornar – Crvena zvezda 57:90
21.00 Zadar – Cibona

Nedelja
17.00 Cedevita – FMP
19.00 Partizan – Budućnost

Ponedeljak
18.00 Olimpija – Igokea

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter