0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ PRED ‘MEČ LOPTU’: Igramo bez Lazića, Mornar je rastrčan i motivisan

Objavljeno: 08.02.19 u 13:09

Košarkaši Crvene zvezde imaju prvu meč loptu za zauzimanje pol pozicije pred plejof ABA lige. Matematički gledano, crveno-belima je potrebna još jedna pobeda u naredna četiri kola i ona će garantovati prvu poziciju na tabeli pred početak plejofa regionalnog takmičenja.

Prva prilika je već u subotu u Baru, gde izabranici Milana Tomića gostuju ekipi Mornara. Neće biti ni malo lako jer ekipa Mornara na domaćem terenu beleži odlične rezultate i nalazi se u seriji od četiri pobede u Baru. Očekivanja pred narednu utakmicu izneo je trener Crvene zvezde Milan Tomić:

– Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je rastrčana, igra veoma brzo i uz puno šuteva za tri poena. Igraju veoma dobro kod kuće, namučili su na svom parketu sve timove koji se bore za vrh, pobeđivali ih ili gubili u vrlo neizvesnim završnicama. Još uvek nisu matematički obezbedili mirnu poziciju na tabeli, što znači da će odigrati veoma motivisano. Zbog toga moramo da odgovorimo čvrstom igrom bez padova i praznih minuta, rekao je Tomić, a onda se osvrnuo na zdravstveni bilten ekipe:

– I dalje smo bez Branka Lazića, a bolesni su bili Filip Čović i Marko Kešelj. Stratos Perperoglu ima određenih problema sa leđima, dodao je trener crveno-belih.

Svoja očekivanja pred gostovanje u Baru izneo je i prvotimac Crvene zvezde Ognjen Dobrić:

– Očekuje nas utakmica u Baru, još jedno veoma nezgodno gostovanje u ABA ligi. Mornar je veoma kvalitetna ekipa, igraju brzo i ne ustručavaju se da šutiraju kada god im ostavite malo prostora. S toga, jasno je da moramo da pokažemo čvrstinu u odbrani, a pogotovo na bekovskim pozicijama. Imaju prepoznatljiv stil igre, forsiraju brzu košarku i ne smemo da dozvolimo da nas uvedu u njihov ritam. Potrebna nam je koncentracija svih 40 minuta ako želimo da upišemo novu pobedu u ABA ligi, rekao je Dobrić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter