0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Posle jedne decenije Makabi savladao Olimpijakos na svom terenu

Objavljeno: 07.02.19 u 22:14

Nakon 10 godina, ekipa Makabija slavila je protiv Olimpijakosa u Menora Areni. U neizvesnoj utakmici Makabi je slavio sa 65:64.

Košarkaši Makabija uspeli su da se osvete Olimpijakosu za poraz u prošlom meču kada su se sastali ovi timovi. Tada je Olimpijakos slavio sa 88:80. Iako je bilo pitanje hoće li Milutinov igrati, naš centar imao je veliku minutažu.

Olimpijakos je poveo sa 2:8, očekivalo se da će nakon uvodnih minuta da će Oly biti ubedljiv. Džeremi Pargo i Tarik Blak bili su najzaslužniji za povratak ‘Ponosa Izraela’ koji je četvrtinu završio sa 2 poena zaostatka 14:16.

Druga četvrtina odigrana je na mali broj koševa u kojoj su odbrane dolazile do izražaja više nego napadi. Sredinom četvrtine Makabi je imao prednost od 5 poena, ali je Makabi ubrzo uspeo da izjednači. Na kraju prvog poluvremena Gosti su otišli sa tri poena prednosti. 

Treću deonicu zaigrao je Makabi mnogo bolje. Uspeo je da preokrene i dobije sa 45:42, a u pravoj triler završnici Olimpijakos je bio bolji, ali je Makabi slavio protiv Olimpijakosa u svojoj dvorani, prvi put posle 10 godina. Printezis je imao šut za pobedu, ali je promašio. Košarkaši Makabija su se zaradovali, ali je Olimpijakos imao o.4 sekundi, Spanulis je promašio.

Tarik Blak bio je najzaslužniji za pobedu Makabija, ubacio je 19 poena, Pratio ga je Skot Vilbekin sa 17. Najdžel Vilijams Gos i Vasilis Spanulis u redovima crveno-belih postigli su po 16.

Evroliga, 22. kolo:

četvrtak

Anadolu Efes – Gran Kanarija 93:74
Budućnost – Himki 90:98

Makabi Tel Aviv – Olimpijakos 65:64
21.00 Barselona – Žalgiris

petak

18.00 CSKA Moskva – Real Madrid
18.45 Fenerbahče – Panatinaikos
20.30 Baskonija – Bajern Minhen
21.00 Olimpija Milano – Darušafaka

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter