0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zadar do ‘brejka’ u Sremskoj Mitrovici

Objavljeno: 03.02.19 u 19:45

U prvoj utakmici 18. kola ABA lige Mega Bemax dočekao je ekipu Zadra, koja je lakše nego što se očekivalo došla do pobede. 
Na otvaranju 18. kola Mega Bemaks nije imao snage da se suprotstavi raspoloženom Zadru. Nisu pomogla ni25 poena Nikole Miškovića izabranicima Dejana Milojevića da slave pred domaćom publikom. 

Nakon prve četvrtine nije se ni naslućivalo da će ekipa Zadra lako doći do pobede. Uz rezultatsku klackalicu i neizvesnost tokom prvih 10. minuta, Zadar je na pauzu otišao sa pola poena rezultatom 19:20. Mega Bemaks je tokom meča šutirao za tri samo 32 procenata, (9-28) dok je Zadar takođe ubacio 9 trojki, ali iz 16 pokušaja. Andrija Marjanović ubacio je 10, Luka Ašćerić ubacio je 12, a Nikola Mišković 25 u redovima domaćeg tima.  U redovima Zadra najraspoloženiji su bili Luka Zorić koji je ubacio 15 poena i Kvame Donte Von nekadašnji košarkaš Partizana Megi je ubacio 23 poena. 

Zadar je vodio od samog početka meča, a to vođstvo održavali su tokom cele četvrtine. Prednost gostiju je u prvih deset minuta u jednom trenutku bila i sedam poena. Zadrani su imali više izgubljenih lopti tokom prve deonice, na pauzu su otišli sa 19:20. 

Drugih deset minuta bolje je otvorila Mega. Nakon dva minuta vodili su Milojevići izabranici sa 23:20, a onda je trojku pogodio Špralja, a istom merom u sledećem napadu vratio mu je Luka Cerovina. Sredinom četvrtine gosti su stekli prednost od pet poena koju su nastavili da održavaju i na kraju poluvremena Zadar je zasluženo vodio sa 45:50. 

Izabranici Ante Nazora ‘dali su gas’ u trećoj četvrtini i već nakon minut ipo imali prednost od 9 poena. Nastavili su u tom tempu i nakon tri minuta u ovoj deonici prednost je postala dvocifrena zahvaljujući Vonu i Zoriću koji su se u tom periodu raspucali. Pomenuti duo bio je nerešiva enigma za domaći tim, te je do sredine poluvremena ta prednost narasla na 15 poena, na semaforu je pisalo 50:65. Zahvaljujući raspoloženom Čarapiću i Miškoviću do kraja četvrtine Mega Bemaks uspeo je da se vrati na deset poena zaostatka.

 

Poenima Miškovića i Ašćerića Mega Bemaks uspeo je da se nakon tri minuta poslednje deonice vrati na tri poena zaostatka, kada je na semaforu pisalo 72:75 i publika se razbudila, za više Mega nije imala snage pa je važna pobeda otišla u Zadar


ABA LIGA – 18. kolo

Subota

Cibona – Partizan 59:83
Crvena zvezda – Olimpija 89:61
Igokea – Cedevita 75:78

Nedelja
Mega Bemaks – Zadar  85:97
19.00 Krka – FMP

Ponedeljak
18.00 Budućnost – Mornar

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter