0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Kad je teško – Micov! Srbin odveo ‘manekene’ do velike pobede na Kanarskim ostrvima

Objavljeno: 01.02.19 u 23:18

Velika drama viđena je na Kanarima, gde je Olimpija iz Milana ostvarila trijumf posle produžetka rezultatom 106:104.

Gran Kanarija i Olimpija iz Milana su u poslednjem meču 21. kola Evrolige ‘odlučili’ da ga produže makar još za pet minuta igre, odnosno, jedan produžetak.

Na Kanarskim ostrvima smo gledali pravu dramu, posle nekoliko preokreta. Gran Kanarija je vodila tokom većeg dela susreta, ali je gostujući tim krajem treće i početkom četvrte četvrtine stigao do preokreta i osetnog vođstva pogotkom Alena Omića za 81:75.

Međutim, uspeli su domaći nekako da stignu do povratka u život, i to tako što je pri rezultatu 89:86 Ćavi Rabaseda pogodio trojku iz zaleta sa jedne noge. Sudije su pregledale snimak i odlučile da nije nagazio liniju.

Valja istaći da je najbolji igrač tima iz Milana sredinom poslednje deonice dobio petu ličnu, pa je u finišu ključnu ulogu preuzeo Vladimir Micov, koji je uz Džejmsa Nanelija, odveo Olimpiju do pobede.

Odlučujući momenat na meču bio je pola minuta pre kraja produžetka, pošto je Micov pogodio izuzetno tešku trojku iz ‘step beka’ za plus pet – 103:98.

Kasnije je u penal završnici gostujući tim ipak uspeo da privede meč u svoju korist.

Najefikasniji igrač meča bio je Markus Erikson iz domaćeg tima sa 28 poena, ali je italijanski tim imao više raspoloženih igrača. Od njih je prednjačio upravo Micov sa 24 poena, Majk Džejms je imao 22, a Džejms Naneli 20 poena.

Evroliga, 21. kolo:

Četvrtak

Himki – Žalgiris 74:64
Olimpijakos – Barselona 55:76
Bajern – Fenerbahče 90:86 (posle dva produžetka)
Baskonija – Makabi 97:73

Petak

CSKA – Budućnost 96:66
Darušafaka – Real 82:86
Panatinaikos – Efes 88:75
Gran Kanarija – Armani Milano 104:106 (posle produžetka)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter