6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Hladan tuš za Paritzan, crno-beli u poslednjoj sekundi ispali iz Evrokupa!

Objavljeno: 30.01.19 u 21:49

Košarkaši Partizana okončali su učešće u Evrokupu nakon što su poraženi od Ritasa u Beogradu rezultatom 78:77.


Bolje je ekipa iz Litvanije ušla u meč, Benžius je pogodio šut za tri poena, nadovezali su se Parahovski i Krejmer, dok je jedino Đorđe Gagić bio precizan za Partizan u uvodnom delu utakmice, pa je Ritas stigao do 7:2. Ipak, zahvaljujući Gagiću, a potom i odličnoj odbrani Zagorca, koji je prvo izblokirao Denisa Silija, a potom pogodio trojku, pa su crno-beli stigli do minsua od jednog poena, 13:12.

Košem Stefana Jankovića posle promašenog slobodnog bacanja Đorđa Gagića crno-beli su stigli do izjednačenja, a raspoložen sa druge strane bio je Bendžius, koji je ubacio svoju treću trojku. Sa druge strane, Zagorac je dvojkom održao Partizan u igri smanjivši na minus od jednog poena, 19:18.

FOTO: STARSPORT

Zakucavanje Bandže Sija diglo je navijače na noge, ali su Krejmer i Bendžius vratili vođstvo na stranu Ritasa, a prva deonica je okončana vođstvom Litvanaca 30:28.

Egal je potrajao do sredine druge četvrtine, kada je Rok Stipčević pogodio trojku nakon skoka u napadu Butkevičijusa, 38:31, da bi Bendžijus sa linije penala doneo tada maksimalnih devet poena prednosti Litvancima, 42:33. Ipak, odlično je Partizan odigrao završnicu četvrtine, primili su samo dva a preko Renfroa, a potom i trojkom Sija u završnici poluvremena, stigli do minusa od samo četiri poena, 44:40.

FOTO: STARSPORT

Trojkom Pejdža Partizan je otvorio drugo poluvreme i prišao na 46:43, potom je Renfro imao šut za vođstvo crno-belih, ali je bio neprecizan, dok je sa druge strane Parahovski uhvatio loptu pod košem Partizana i pogodio uz faul, a potom realizovao „penal“ za 49:44. Ritas je nastavio da pogađa za tri, ali je precizan sa druge strane bio i Si ua 52:47, no prednost je održavao Sili lepim prodorom, a Stipčević sa linije za slobodna bacanja donosi i 11 poena viška, 60:49.

FOTO: STARSPORT

Serijom 5-0 Marinković i Lendejl su smanjili na 60:54, a novom trojkom Vanje Marinkovića prišli su izabranici Andree Trinkijerija na 60:57.

Mogli su i do izjednačenja crno-beli, ali je trojka Vanje Marinkovića izašla iz koša, da bi Parahovski i Stipčević pogocima za dva doneli sedam poena viška Ritasu – 64:57.

FOTO: STARSPORT

Sam početak poslednje četvrtine Parahuski je obeležio pogotkom za 67:57, Renfro je smanjio na osam poena, i to je ostalo tako do serije crno-belih 6-0, istakao se Lendejl, pa je Partizan stigao do minusa od četiri poena, a Si je košem razliku sveo na jedan poen, 73:72. Nadovezao se Markus Pejdž, iskoristivši tehničku grešku Silija, ali Lendejl nije bio precizan, pa je propuštena šansa da se povede u tom napadu, ali ne i u sledećem, kada je Marinković bio precizan za poludistance za 75:74. Parahuski pogotkom vraća Litvance u vođstvo, imali su potom još jedan napad da reše pitanje pobednika, ali nisu uspeli. Jeste Lendejl sa druge strane, pogodivši za dva deset sekundi pre kraja, te je crno-belima ostalo da ne prime koš u narednih deset sekundi. Uspeli su da prvi pokušaj Ritasa osujete izbivši loptu u aut, ali je na dve sekunde pre kraja ona stigla do Parahovskog, koji je neumoljiv sa poludistance – 78:77 i produžena nada Ritasa da može do plasmana dalje, dok je za crno-bele takmičenje završeno.

Partizan – Ritas 77:78 (28:30, 12:14, 17:20, 20:14)

Dvorana Aleksandar Nikolić
Sudije: Hristodulu, Haliko, Geler

PARTIZAN: N. Janković, Pejdž 6, Si 13, Marinković 11, Veličković, Pecarski, Zagorac 5, Renfro 11 (11 asistencija), S. Janković 7, Lendejl 14, Gagić 8, Nikolić 2.

RITAS: Sirvidis 3, Kramer 10,Stipčević 12, Parahuski 22, Pilauskas, Sili 7, Normantas, Ehodas 3, Girdzijunas, Bendzijus 21, Blažević, Butkevičijus

Evrokup, 5, kolo

Grupa E

Monako – Alba 61:75

Partizan – Ritas 77:78

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

6 Komentara

  1. U međusobnom duelu Ritas i Monaku odlučuju ko ide dalje je ko god da pobedi Partizan može biti sa njim egal u bodovima ako dobije Albu,ali ima lošiji skor od oba konkurenta.Zato je već eliminisan!

    0
    0
    Odgovori
  2. Grobarizacija. Institucija to smo mi. Kosarka,to je Partizan. Zagoreva 26. Igrate sa Partizanom,smatrajte se upozorenim. Brkovi su u modi. Renfro Dzordan. Lednelj Sekil O’Nil. Mi smo familija. We are back. Pali se masina,Pejdz dao sedam trojki. Klima se glavom. Mere se misici. Da mi je znati sta li im se cini? Ovog placaju milion eura da sedi na klupi a isto ovo su mogli da rade i sa Mutom Nikolicem, sutaj trojke do neiznemoglosti. Jedino se nalozili kada dodje publika pa se kao nesto trude. Truba ekipa. Ovako slabu grupu nisu prosli.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter